2021. december 6.
//
Miklós névnap

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért

Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.

A ProBono Veszprémért Egyesület tagságát főleg helyi fiatalok alkotják a 18-25 éves korosztályból. Amikor egy éve formálisan is létrehozták a civil szervezetet, azt a célt tűzték ki, hogy önkéntes munkával segítsék az egyes városrészek fejlődését, vagy, mint a pénteki akciójuk is mutatja, a leromlott állapotú köztéri emelek felújítását.

Ennek szellemében pénteken a Stadion utcában több korlátot is újramázoltak a fiatalok, amit a városrész önkormányzati képviselője, Csík Richárd is támogatott a szükséges festékek és eszközök beszerzésével.

Redling András, az egyesület tagja és a mostani önkéntes munka egyik résztvevője portálunknak elmondta, elsődleges céljuk, hogy olyan kisebb, mégis látványos munkákat csináljanak, amelyek egyszerűségük ellenére sokat lendítenek az adott városrész küllemén, élhetőségén.

Elsőként az egyetemi városrészben mutatták meg magukat, itt Csík Richárd, helyi képviselő rögtön a kezdeményezésük mellé állt, aki segítette megszervezni a munkát és összehangolni az önkormányzat és a VKSZ Zrt. illetékes szakembereivel.

A ProBono Veszprémért Egyesület azonban nem csak ebben a városrészben szeretne a jövőben tevékenykedni, tervben van, hogy a város minden részén legyenek tagjaik, akik a mostanihoz hasonlóan keresik a lehetőségeket és a feladatokat, hogy hol tudnak segíteni abban, hogy az ott élőknek még komfortosabbak legyenek a mindennapjai, tudtuk meg a már most aktív tagoktól.

Emellett a helyi középiskolásoknak is szeretnének lehetőséget kínálni, hogy az érettségihez szükséges kötelező civil önkéntes munkájukat hasznosan és a lakhelyük fejlődéséért végezhessék el.

A ProBono Veszprémért Egyesület következő akciója már rögtön rendhagyó lesz, ugyanis szintén az egyetemvárosban az Óvári Ferenc Baráti Körrel közösen egy lombhullató ünnepet szerveznek, ahol a megsárgult falevelek összegyűjtése mellett meglepetéssel is készülnek a helyi lakosoknak. Erről az akcióról hamarosan bővebben is fogunk írni.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A telefon mögött ülve mentenek életeket a veszprémi önkéntesek, akik most új kollégákat toboroznak
A telefon mögött ülve mentenek életeket a veszprémi önkéntesek, akik most új kollégákat toboroznak
Önkéntes segítőket keres a Veszprémben működő, de országos lefedettséget biztosító Kapaszkodó Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat. A jelentkezőknek térítésmentes képzést is biztosítanak, mielőtt munkába állnának a lelki krízises áteső és segítségre szoruló emberek megsegítésére.
Nyugat-európai szintre növelné az állampolgári részvételt Veszprém
Nyugat-európai szintre növelné az állampolgári részvételt Veszprém
Kétnapos nemzetközi konferenciát rendeztek az önkéntesség témakörében Magyarországon. A résztvevők szombaton Veszprémbe látogattak, hogy megismerkedjenek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program önkéntességet ösztönző elemeivel.
Közösségi akcióban gyűjtötték az avart az Egryn
Közösségi akcióban gyűjtötték az avart az Egryn
Közösségi lombgyűjtő akciót szerveztek szombat délelőtt az Egry úti lakótelepen.
Több szándék is találkozott, aminek hála megtisztult a Palást utcai ösvény
Több szándék is találkozott, aminek hála megtisztult a Palást utcai ösvény
Önkormányzati képviselő, helyi baráti kör és aktív civilek is metszőollót, valamint gereblyét ragadtak, hogy közösen megtisztítsák a Palást utcából nyíló hangulatos ösvényt.
A Pannon Egyetem is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz
A Pannon Egyetem is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei évben ismét meghirdette a TE SZEDD! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A Pannon Egyetem munkatársai a felhíváshoz kapcsolódva pénteken délután a Gulya-domb területén szedtek szemetet. A közösségi szemétgyűjtési akción a Pannon Egyetem rektora és kancellárja is részt vett.