2021. december 6.
//
Miklós névnap

Fókuszban a foglalkoztatás

2021. október 22. 11:33
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.

A program aktuális információkkal látta el a résztvevőket a többi között a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum működéséről, az eddig elért eredményekről.

Az online tanácskozás keretében szó volt a foglalkoztatási együttműködések, partnerségi kapcsolatok hosszú távú fenntarthatóságáról, valamint az üzleti szereplők, és a duális képzés kapcsolatáról is.

Az online-fórum résztvevői körbejárták a munkaerőpiac, a gazdaság jellemzőit. Bemutatásra kerültek a vállalt és eddig teljesült indikátorok, az összes helyi TOP projektbe bevontak aránya. A becsatlakozó vendégek tájékoztatást kaptak a partnerekkel való együttműködés lehetőségeiről, tapasztalatairól, a Szakképzési Centrummal és iskolákkal való kapcsolat erősödéséről, a mentorálás szerepéről, a munkáltatói márkaépítésről. Megismerhették a szakképzés fejlesztésének főbb lépéseit, a duális képzőhelyek és szakképzési munkaszerződés opcióját és a kamara szerepét a duális képzés megerősítésében.

A szakmai program keretében Angyalosy Edina Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy eddig a foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma a megyében meghaladta a 800 főt (824), míg a foglalkoztatási paktumok keretében 635 fő jutott álláshoz Veszprém megyében. A 2021. augusztusi adatok alapján egyébként Veszprém megyében a veszprémi (946 fő) és a pápai (890 fő) járásban tartja nyilván a legtöbb regisztrált álláskeresőt a kormányhivatal. A regisztrált álláskeresők száma a megyében meghaladja a 6300 főt (2021. augusztusi adat).

A járványhelyzetre tekintettel a foglalkoztatási fórumok a következő időszakban is online keretek között zajlanak, programokat és rendezvényeket egyelőre nem tartanak a megyében.

vehir.hu

További cikkek

Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írta alá Balatonalmádi önkormányzata, a Magyar Vitorlásszövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem.
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dózsa utcai épülete előtt már karácsonyi pompájában áll a fenyőfa.
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Bár hivatalosan csak hétfőn érkezik minden otthonba a Mikulás, péntek délután páran már találkozhattak vele az Óváros téren. A Kukkantó Egyesület szervezésében a belvárosban köszöntötte a nagyszakállú a gyermekeket, majd hó hiányában egy zenélő autón indult városi körútjára ajándékokkal megrakodva. Mutatjuk az esemény legjobb pillanatait.