Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fókuszban a foglalkoztatás

2021. október 22. 12:33
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.

A program aktuális információkkal látta el a résztvevőket a többi között a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum működéséről, az eddig elért eredményekről.

Az online tanácskozás keretében szó volt a foglalkoztatási együttműködések, partnerségi kapcsolatok hosszú távú fenntarthatóságáról, valamint az üzleti szereplők, és a duális képzés kapcsolatáról is.

Az online-fórum résztvevői körbejárták a munkaerőpiac, a gazdaság jellemzőit. Bemutatásra kerültek a vállalt és eddig teljesült indikátorok, az összes helyi TOP projektbe bevontak aránya. A becsatlakozó vendégek tájékoztatást kaptak a partnerekkel való együttműködés lehetőségeiről, tapasztalatairól, a Szakképzési Centrummal és iskolákkal való kapcsolat erősödéséről, a mentorálás szerepéről, a munkáltatói márkaépítésről. Megismerhették a szakképzés fejlesztésének főbb lépéseit, a duális képzőhelyek és szakképzési munkaszerződés opcióját és a kamara szerepét a duális képzés megerősítésében.

A szakmai program keretében Angyalosy Edina Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy eddig a foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma a megyében meghaladta a 800 főt (824), míg a foglalkoztatási paktumok keretében 635 fő jutott álláshoz Veszprém megyében. A 2021. augusztusi adatok alapján egyébként Veszprém megyében a veszprémi (946 fő) és a pápai (890 fő) járásban tartja nyilván a legtöbb regisztrált álláskeresőt a kormányhivatal. A regisztrált álláskeresők száma a megyében meghaladja a 6300 főt (2021. augusztusi adat).

A járványhelyzetre tekintettel a foglalkoztatási fórumok a következő időszakban is online keretek között zajlanak, programokat és rendezvényeket egyelőre nem tartanak a megyében.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.