Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!

2021. október 21. 11:10 // Forrás: Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.

Ha valaki közösségimédia-használó, egyre gyakrabban találkozhat olyan magán, vagy külön erre a célra létrehozott profilokkal, ahonnan cukrászati termékeket, tortákat, süteményeket, dizájnédességeket vásárolhat. Ez sokszor jóval túlmutat a család számára készített édességek előállításánál, látható, hogy azok célja üzletszerű tevékenység. 

Most ennek a tevékenységnek a nyomába eredtek a NAV munkatársai. A revizorok összesen 800 000 forint mulasztási bírságot szabtak ki. 

Az ellenőrök a tortákat telefonon rendelték meg, de egyszer sms-ben is meg kellett erősíteni a rendelést.

Az ellenőrzés számos hibát talált: a vizsgált személyek közül néhánynak volt csak adószáma, de akadtak olyanok is, akik sem cukrászati termékek készítésére, sem pedig kereskedelmi tevékenységre sem volt engedélyük. Többségük kisebb méretű vállalkozásként működött, cukrászdai vagy éttermi vendéglátóhely és online pénztárgép nélkül. A vizsgált adózók több mint 80 százaléka nem állított ki semmilyen bizonylatot.  

Illusztráció: David Holifield on UnsplashIllusztráció: David Holifield on Unsplash

Akadt olyan vállalkozó, aki fizetéskor elkérte ugyan az adatokat, hogy később online számlát állítson ki, de mivel a vásárlás készpénzzel történt és ez azonnali bizonylatkiállítást követel, az adózó így is megszegte az előírásokat.

A vizsgálat négy katás vállalkozót is érintett, ők a számlaadás elmulasztása miatt a bírság mellett a kedvező adózás lehetőségétől is elestek. 

vehir.hu
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.