Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Klasszikus bőrdzseki nőknek: akár ruhával is viselheted

2021. október 18. 15:24
Bár az elmúlt 100 évben a divat gyakran és sokat változott, mégis vannak állandó elemek, amik kisebb-nagyobb módosításokkal ugyan, de folyamatosan jelen vannak. Igazán jó példa erre a farmer, az örök klasszikus, ami hosszú évtizedek óta alapfelszerelés szinte mindenki ruhatárában. De nem ez az egyetlen, ami kiállta az idő próbáját: a bőrdzseki is régi kedvenc, ami minden őszi-téli szezonban megjelenik az üzletek kínálatában.

Nem is kis létszámban, ugyanis elég komoly választék szokott lenni bőrdzsekikből, elég megnézni például a Bolf kínálatát. A bőség zavara olykor megnehezíti a döntést: vajon melyik igazán divatos, és melyik fazon állna jól nekem? Színeset válasszak vagy maradjak a klasszikus feketénél? Mihez vegyem fel a bőrdzsekit, hogy tényleg trendi legyek?

Az alábbiakban segítünk választ találni ezekre a kérdésekre.

Motoros, csajos, galléros: milyen fazont válassz?

Az, hogy a rendelkezésre álló fazonok közül melyik lesz számodra ideális, nagymértékben múlik a stílusodon. Ha a vagányabb, lazább vonalat erősíted, a motoros dzsekik jó választást jelenthetnek számodra. Akár látványos, hangsúlyos cipzár díszítésekkel, csatokkal, övvel, feltűnő fémes kiegészítőkkel, szegecsekkel. Te tudod a legjobban, hogy mit bír el a stílusod, mi illik hozzád igazán.

Amennyiben inkább nőies és kissé talán elegáns szeretnél lenni, a motoros fazon helyett a karcsúsított, galléros, csajosabb változatokat nézd meg. Ezekből többféle szín is rendelkezésedre áll, így még egy kis izgalmat is vihetsz a megjelenésedbe azzal, ha nem a klasszikus barna vagy fekete mellett döntesz. Egy piros vagy sárga árnyalat szuperül fel tudja dobni a mindennapokat.

Mihez viseld?

Röviden: bármihez. Egy motorosdzseki bármihez tökéletes választás lehet. Oké, melegítőhöz talán mégsem a legjobb, de farmerhez, ruhához, bakancshoz, magassarkúhoz, leggingshez is megfelelő lehet. Nem baj, ha hosszabb pulcsi van alatta, mint maga a dzseki, így is csinos tud lenni, de röviddel is megfelelő.

A stílusok keverése mostanában egyébként is trendi, ezért kifejezetten jól nézhet ki akár egy elegánsabb, hivatalosabb érzetű ruhához is egy bőrdzseki. Sőt, egy könnyedebb, romantikusabb stílusú ruhához is bátran választhatod, nem fogják ütni egymást, csak érdekesebb lesz az összkép!

A motoros dzseki jó tűsarkúval, tornacipővel, bokacsizmával, sőt, sportcipővel is: tényleg ahhoz veszed fel, amihez csak szeretnéd! A lehető legjobban kihasználható őszi ruhadarab.

A minőségre is adj!

Minőség tekintetében óriási különbség van a bőrdzsekik között. Van, amelyik szuper, és sok évig hú társ lehet, mások egy szezont sem bírnak ki. Sajnos a silányabb darabokon látszik is, hogy nem a legjobbak: nagyon olcsó hatást keltenek.

Egy bőrdzseki olyasmi, ami évekig nem fog kimenni a divatból, ezért jó sokáig tudod használni, ha megfelelően választasz. Éppen ezért, érdemes egy kicsit többet áldozni rá, és színvonalas darabot választani, hogy jó néhány évig legyen egy biztos pont a szekrényedben! 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.