Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Karintia, mint a kerékpározás fellegvára

2021. október 18. 13:52

Karintia milliók kedvence! Kinek nyáron, kinek télen, mindig ezernyi aktív kikapcsolódási lehetőséggel vár. A kerékpározás fellegvára, hiszen kerékpáros úthálózata rendkívüli, az Alpok hegyvonulatainak köszönhetően kitűnő terep a hegyi kerékpározásra, és még Európa leghosszabb hegyi kerékpárútjával is büszkélkedhet.

Ha kerékpározás, akkor is irány Bad Kleinkirchheim!

Bad Kleinkirchheim igazi csodahely az aktív sportok kedvelői számára, minden évszakban tartogat néhány fantasztikus programot, és az adrenalin sem hiányozhat a régió adottságainak köszönhetően.

Karintiában a kerékpárkölcsönző hálózat egyedülállónak számít. Egy turisztikai összefogás eredményeként kialakítottak egy olyan kölcsönzői hálózatot 50 állomásból, ahol bérelhető gyerekbiciklitől kezdve egészen a mountain bike-ig minden kerékpártípus, ráadásul online is foglalható.

Kitűnő kiindulópont a kerékpáros felfedezéshez, a hegyi kerékpározáshoz Bad Kleinkirchheim, ahol a szállást - nem csak a kerékpárt - érdemes előre foglalni, hiszen rendkívül népszerű hely. Az online foglalás ajánlott a közkedvelt Hotel OTP Birkenhof **** családias wellness-szálloda esetében is, hiszen sokan vágynak magyaros vendégszeretetére, kitűnő wellness-szolgáltatásaira és egyedi programjaira. 

“Flow Country Trail”, Európa leghosszabb hegyi kerékpárútja

A hegyi kerékpározás szerelmesei már hallhattak róla, Bad Kleinkirchheim legújabb büszkesége a “Flow Country Trail”, amely Európa leghosszabb hegyi kerékpárútja. 

A mintegy 15 km hosszú útvonal a Kaiserburg tetejéről, 2055 méteres magasságból indul, ahova felvonóval juthatunk fel, gyönyörködve közben a pazar kilátásban. Fentről pedig 970 méteres szintkülönbséggel halad a völgy felé mesés tájon keresztül kanyarogva. 

Fantasztikus alpesi kalandot ígér még azok számára is, akik kevésbé gyakorlottak a mountain bike kerékpározás világában. Őket segítik egyébként a pálya aljában kiépített gyakorlópályák, hogy magabiztosan vághassanak neki az útnak, és megtalálják azt a bizonyos “flowt”.

Kerékpározás Karintiában

Nem csak a hegyi kerékpározásnak lehet hódolni Karintiában, ahogy azt az adrenalinvadászok teszik. Rendkívül jól kiépített kerékpárutak találhatóak a régióban mintegy 1.300 km hosszan. 

A kerékpárutak mentén számtalan kirándulóhely, látnivalók sokasága várja a kerékpáros turistákat. Az útvonalak sokszínűsége - különböző hosszúságú és nehézségű szint - lehetőséget ad családok számára is arra, hogy ezt a fajta élményt válasszák.

Népszerűek a könnyedebb tókerülő túrák, például a Wörthi-tó vagy a Millstatti-tó körül, akik pedig szeretik a kihívást, bírják a hosszabb kerékpáros utat, azoknak ajánlott a közkedvelt Alpok-Adria kerékpárút, ami egy 410 km hosszú, Salzburgból induló, Karintián átívelő és egészen Olaszországba érkező kerékpárút. 

Bringásoknak egyszerűen minden földi jóval megáldott régió Karintia!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.