2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.

-A Mi Hazánk Mozgalom még tavasszal jelentette be, hogy önálló miniszterelnök-jelöltet (Toroczkai László személyében), valamint önálló országgyűlési képviselő-jelöltet indít mind a 106 választókörzetben a Fidesz és a balliberális jelölttel szemben- közölte Pakusza Zoltán, a párt alelnöke hétfő délután Veszprémben. Mint a Szentháromság téren tartott sajtótájékoztatón elmondta, szerinte 2022-ben az emberek előtt két válaszút lehetséges: az egyik, hogy marad az elmúlt 30 év politikai váltógazdálkodása, - a Fidesz és a balliberális oldal-, a másik a Mi Hazánk Mozgalom. Pakusza úgy látja, a parlamentben szükség van egy harmadik erőre, ezért az összes választókörzetben megadják a lehetőséget a választóknak arra, hogy rájuk szavazzanak.

Pakusza Zoltán a párt alelnöke, és Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.Pakusza Zoltán a párt alelnöke, és Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

A Mi Hazánk Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében a veszprémi szervezetük elnökét, a jelenleg Várpalotán élő, és ott a 2019-es önkormányzati választásokon induló Kovacsics Zsoltot indítja. Kovacsics a bemutatást követően úgy fogalmazott, szerintük a mai politikai élet egyik nagy hibája a mentelmi jog jelenlegi alkalmazása, ezért szeretnék azt úgy megváltoztatni, hogy hibázásuk esetén a parlamenti képviselők se legyenek kivételek.

-A Mi Hazánk szerint azonnal meg kell szüntetni Covid-oltás kötelező jellegét is, mely az egészségügyben több ezer dolgozó munkáját és megélhetését veszélyezteti. A rendvédelmi erőknek 100%-os béremelést kell adni, hogy az elvándorlást csökkentsék, és a fiatalok számára vonzóvá tudjuk tenni a pályát, továbbá vissza kell hozni a szolgálati nyugdíjat is-mondta Kovacsics. A párt azt is szeretné elérni, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Fejezzék be a cicaharcot!
Fejezzék be a cicaharcot!
Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.
Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat
Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat
Orbán Viktor közölte: a magyar politikának van egy sajátossága, időről időre természetes módon létrejön egy olyan nagy párt, amely nem csak valamely elv és ideológia képviseletét, hanem az egész nemzet szolgálatát tűzi zászlajára. "Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van": a magyar nép - mutatott rá a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán.
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.
Előválasztás után...
Előválasztás után...
Számomra nem volt váratlan MZP (Márki-Zay Péter) győzelme Karácsony visszalépését követően, miképp Csonka Balázs (DK) győzelme sem volt kiszámíthatatlan. Sőt meglepődve vettem tudomásul, hogy ez még a helyi kormánypártiak és DK-sok közt sem volt egyértelmű. Logikailag is ennek kellett történnie. - Adamecz Zoltán véleménycikke az előválasztásról és az előttünk álló időszakról.
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.