Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben

2021. szeptember 29. 22:29
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.

Nem álltak a helyzet magaslatán az ellenzéki előválasztás veszprémi szervezői sem, ugyanis a délutánra ígért eredmények helyett csak késő estére tették közzé a szavazás végeredményét Veszprém 1. számú választókörzetében, ahol az MSZP-s Mesterházy Attila és a DK-s Csonka Balázs mérköztek meg egymással, miután viharos körülmények között Katanics Sándor (ex-DK-s) indulását megvétózta a Gyurcsány-párt.

 Az előválasztás hivatalos oldalán közzétett számok szerint Csonka Balázsra összesen 3689-en, míg Mesterházyra 1821-en szavaztak.

Veszprémben a miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klárára 2046 (35,53%), Karácsony Gergelyre 1612 (28%), Márki-Zay Péterre 1224 (21,26%), Jakab Péterre 657 (11,41%), Fekete-Győr Andrásra 219 (3,8%) szavazat érkezett.

 

Nyitókép: Csonka Balázs Facebook-oldala

 

Kapcsolódó cikk
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.