Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A fogturizmus elterjedése

2021. szeptember 27. 11:37

Fogsorunk épsége esztétikai és egészségügyi kérdés is, emiatt mindenki arra törekszik, hogy fogászati kezelések igénybevételével rendben tartsa azt. Nyugat-Európa lakosai Magyarországon találtak rá a takarékos megoldásra, létrehozva ezzel a fogturizmust. 

Mi az egészségturizmus?

A fogturizmus az egészségturizmus része - a turizmus olyan területe, ahol az országunkba látogató legfőbb célja, hogy az egészségi állapotát megőrizze vagy javítsa. Egyszerűbben fogalmazva: a megelőzés és/vagy a gyógyulás lebeg a szemei előtt, amikor a különböző szolgáltatásokat igénybe veszi. Az egészségturizmusnak három fő területe van: a gyógyturizmus (gyógyfürdők), a wellness turizmus és az orvosi turizmus, amilyen a fogturizmus is, ahol a résztvevők egészségügyi beavatkozásokon vesznek részt.

Hogy terjedt el a fogturizmus?

Magyarország a fogturizmus egyik jelentős célországa. Nem véletlenül, hiszen hazánkban a fogászati kezelések és fogpótlások ára csak a töredéke a Nyugat-Európában alkalmazott díjszabásoknak. Az, hogy a turisták tudatosan a magyar gyógyturizmust válasszák, még valamikor az 1980-as években elkezdődött. Akkor még az osztrákok és németek elsődlegesen a termálfürdők kedvéért látogattak ide, és vettek mellette igénybe különböző szolgáltatásokat, például fogászati kezeléseket is. 

A fogturizmus eleinte az osztrák határhoz közeli városokban - Sopron, Mosonmagyaróvár, Szombathely - volt egyre népszerűbb, majd az 1990-es évektől kezdve lehetőség nyílt luxusminőségű magánrendelők és klinikák nyitására is. Ezeken a helyeken sokszor a nyugat-európai színvonalat is meghaladó körülmények között, de az ottani áraknál lényegesen alacsonyabb áron jutottak és jutnak minőségi szolgáltatásokhoz a turisták.

A franciák is magyar fogorvost választanak

A Magyarországra irányuló fogturizmus a francia páciensek körében is egyre elterjedtebb, hiszen ott egy fogászati kezelés ára vetekszik egy autó árával. Ezért sokan döntenek úgy, hogy belevágnak a “kalandba”, és összekötve a kellemeset a hasznossal, hazánkban veszik igénybe a fogászati ellátásokat.

Miért hasznos ez a döntés? Mert az olyan francia nyelvű fogorvosi praxisban, mint a Jildent Clinique, számos fogászati kezeléssel várják a főleg Franciaországból érkező ügyfeleket - lehetőséget biztosítva a különböző szájsebészeti beavatkozások elvégzésére, protetikai és koronakezelésekre.

A fenti gondolatmenetet folytatva: miért kellemes ez a döntés?  Több szempontból is. Egyrészt a tapasztalt fogorvosok és szájsebészek professzionális munkája révén ragyogó mosollyal térhetnek haza a kezeléseken átesett ügyfelek. Másrészt a kezelések időtartama alatt lehetőség van különböző turisztikai programokon való részvételre, ahol turistaként közelebbről megismerhetik Magyarország nevezetességeit. (Természetesen a nagyobb szájsebészeti beavatkozások idején a megterhelő turistaprogramok kerülendők). Harmadrészt pedig a franciaországi fogászati kezelési költségekhez képest megtakaríthatják a költségek 50-60%-át.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.