2021. október 25.
//
Bianka névnap

Elkészült az uszoda, épül a színház, tervezik a völgyhidat

A Modern Városok Program idén átadott projektjeiről és folyamatban lévő beruházásairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara alpolgármester.

Több mint 100 milliárd forintos keretösszegből 13 projekten dolgozik együtt az önkormányzat és a kormány a Modern Városok Programban. A 2016-ban aláírt együttműködési megállapodás révén megvalósuló fejlesztések alapjaiban határozzák meg Veszprém arculatát, jobb életszínvonalat nyújtanak a lakosságnak, kedvezőbb helyetbe hozzák a gazdasági társaságokat, és nem utolsó sorban gyarapítják a város vagyonát – mutatott rá a program fontosságára az alpolgármester, aki sorra vette az idén átadott vagy még átadásra váró projekteket, valamint azokat is, amelyeken jelenleg is dolgoznak. 

Ezek valósultak meg az elmúlt évben

Ezeken dolgoznak most

  • Folyamatban van az Iparos park kivitelezése, a 8,8 milliárd forintos projekt során egy új képzési központ létesül a Házgyári úton valamint a Jendrassik-Venesz Technikumban, melynek célja a piacképes szakemberek képzésének erősítése.
     
  • Zajlik a színházfelújítás első ütemének kivitelezése, ami jövőre fejeződhet be, és a melléképületeket érinti. A főépület felújításához elkészültek a tervek, a kivitelezés a tervek szerint 2024-ben kezdődhet meg. A teljes projekt 9,28 milliárd forintból valósul meg. 
     
  • 4,5 milliárd forint állami támogatásból és 500 millió forint önerőből összesen 11 kilométernyi belterületi út újul meg 2023-ig, a közművek kiváltása idén megkezdődhet több helyszínen, maga az útépítés leginkább a következő évben történik majd és 2023-ra fejeződik be.
     
  • Az Aranyos-völgyi híd tervezése elhúzódott, várhatóan ez a munkafolyamat 2022-re fejeződhet be, ezután a NIF Zrt. projektgazdaként kiírja a feltételes közbeszerzést a kivitelezésre. Az alpolgármester azt mondta: a kivitelezés pontos határidejét egyelőre nem látni, ő arra számít, hogy 2025-ig megvalósulhat a város jelenlegi úthálózatát nagy mértékben tehermentesítő új híd.

 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A Megyeház téren rendezték meg az önkormányzat központi ünnepségét október 23-án, melynek szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt.
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Az ismeretlen katona sírjánál emlékeztek 1956 áldozataira Gyulafirátóton.
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.