Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

A Liliomfi bemutatójával kezdődik az évad a Pannon Várszínházban

2021. szeptember 18. 14:10
Szombaton mutatják be Szigligeti Ede darabját Szelle Dávid rendezésében.

Szelle Dávid – aki nemcsak rendezője, hanem főszereplője és díszlettervezője is az előadásnak – a premier előtti sajtótájékoztatón elmondta: a pandémia után más eszközökhöz kell nyúlnia a színházaknak azért, hogy meg tudják szólítani a nézőket, és a Liliomfi előadás is ebben a szellemiségben született.

Fotó: Pannon VárszínházFotó: Pannon Várszínház

A rendező rámutatott: a darab tíz éve már szerepelt a Pannon Várszínház repertoárjában, akkor a népi vonalat követte az előadás koncepciója, ezúttal azonban másként nyúltak hozzá: a múltból egy semleges, időtlen környezetbe helyezték, hiszen a történet bármelyik korszakban megállja a helyét.

– Modern felfogásban dolgozunk, a színészek a ránk jellemző mai észjárással léteznek a színpadon – magyarázta Szelle Dávid. Elmondta: a színpadképet is letisztult, fekete-fehér díszletek határozzák meg. 

A darab jól illeszkedik a Pannon Várszínház idei repertoárjába, az előttünk álló hónapok bemutatói valamilyen módon a színházcsinálás témájához kapcsolódnak majd – vázolta az évad logikai vezérfonalát Vándorfi László, a teátrum igazgatója, aki rámutatott: a covid után a színházaknak feladatuk az, hogy őszintén beszéljenek arról, ami a környezetünkben, a világunkban történt, és arról, ahogy mindez bennünk lecsapódott és nyomot hagyott.

A Liliomfit először szombat este láthatja a veszprémi közönség.

vehir.hu
további cikkek
Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Március 23-án mutatja be a Pannon Várszínház Peter Quilter komédiáját, a Bestsellert. Az előadás rendezője – és egyik játszója – Szelle Dávid, aki maga talált rá a kétféle változatban is létező darabra, hiszen van egy háromszereplős, illetve egy hatszereplős verziója. Előbbit még soha nem játszotta egy színház sem, így a Pannon Várszínház világpremierre készül. A szereplőket kérdeztük a közelgő bemutatóról: Szelle Dávidot, Kárpáti Barbarát és Oravecz Editet. 2024. március 19. 15:47 Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Ősbemutatók és világpremier a Pannon Várszínházban Ősbemutatók és világpremier a Pannon Várszínházban Még épp hogy csak elkezdődött a 2023/24-es évad második fele a Pannon Várszínházban, a teátrum azonban félig már a jövőre koncentrál: elkészült a 2024/25-ös évad terve, amelynek egyes darabjait még ebben a félévben láthatjuk. 2024. február 10. 14:18 Veszprémi siker Szegeden Veszprémi siker Szegeden  A hétvégén történt, hogy a szegedi Pick Aréna kétszer is megtöltve, egy emberként szurkolt és örült Veszprém győzelmének.  2024. február 6. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.