Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja

2021. szeptember 17. 13:53
Jövő héten elindul az a nagyszabású útfelújítási program, amelynek keretében több, mint 30 belterületi út újul meg Veszprémben. Elsőként a Festő utcában kezdik meg a munkát, ahol az építkezést megelőzően Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a többi útszakasz helyzetéről és a munkák tervezett ütemezéséről is szó esett.

Idén áprilisban jelentették be, hogy a Kormány a Modern Városok Program keretében 4,5 milliárd forinttal támogatja a veszprémi belterületi utak korszerűsítését, ehhez az önkormányzat további 800 millióval járul hozzá. Ovádi Péter a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott,

a Modern Városok Program olyan, mintha a veszprémi emberek írták volna,

hiszen azokat a fejlesztéseket tartalmazza, amelyekre az itt élők már hosszú ideje vártak, most pedig a kormány döntésének köszönhetően már a forrás is rendelkezésre áll ezekhez.

Hozzátette, amikor fogadóóráin az emberek megkeresik problémáikkal, nagy százalékuk az utak minőségére panaszkodik, most ezen a területen lép egy hatalmasat Veszprém, hiszen a 8-as főút fejlesztése mellett a városhatárt jelző táblán belüli területeken is nagyszabású útfelújítások indulhatnak.

Ovádi PéterOvádi Péter

A képviselő hangsúlyozta, tudja, hogy ez a következő időszakban több lezárással és megnövekedett utazási idővel jár, de a sajtón keresztül is kéri az emberek türelmét, hiszen a végeredmény mindenki számára egy sokkal élhetőbb és a közlekedés szempontjából még jobb Veszprém lesz.

Porga Gyulával korábban mi is több interjút készítettünk az útfejlesztésekkel kapcsolatban, a polgármester mostani sajtótájékoztatón pedig még több konkrétummal tudott szolgálni. Az egyik leglényegesebb pontja a fejlesztések előkészítésének a közbeszerzési eljárások, amelyek sikeresen lezajlottak, így minden jogi feladatot teljesítettek ahhoz, hogy felvonulhassanak a munkagépek és elkezdhessék az utak felújítását.

Elsőként a Festő utca teljes útburkolatát újítják meg, ahol jövő kedden vagy szerdán kezdhetik meg a munkát.

Porga Gyula és Bázsa BotondPorga Gyula és Bázsa Botond

A polgármester elmondta, a listában szereplő utak egy részénél csak felújítási munkákat kell elvégezni, ezeket a kivitelező gyorsabban tudja teljesíteni, más esetben viszont az útburkolat alatt húzódó közművek rekonstrukcióját is beletervezték a projektbe. Ennek az az oka, hogy nem szeretnék a frissen elkészült útszakaszt egy esetleges csőtörés miatt egyből feltörni, foltozni. Néhány útfelújítás pedig építési engedélyhez kötött, ilyen a Festő utca is.

Porga Gyula a határidők kapcsán azt mondta, az a cél, hogy 2023-ban, amikor a város Európa kulturális fővárosa lesz, már ne legyenek nagyszabású felújítások, amelyek akadályozzák a közlekedést, ezért

szeretnék a legnagyobb beruházásokat 2022 év végéig befejezni.

Festő utcaFestő utca

A sajtótájékoztatón jelen voltak Halmay Gábor és Bázsa Botond, önkormányzati képviselők is, mivel a Festő utca, bár egy rövid és szűk kis utca Veszprémben, de pont a két képviselő választókörzetének határán van. Az utca történetéről Halmay Gábor mesélt, akitől megtudtuk, hogy annak idején ide költözött át a Várból a helyi református közösség, valamint ebben az utcában működött a kékfestő műhely is.

Ma vannak olyan lakosai, akik már 60 éve itt élnek, velük, és a többi tulajdonossal a képviselők személyesen is egyeztetettek a közeljövőben várható munkákról és azok kellemetlenségeiről, de ezek ellenére a fejlesztés fogadtatása pozitív volt az emberek részéről.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadták szombaton az új, kétszer két sávon megépült, 36 kilométer hosszú 83-as utat Győr és Pápa között. 2023. október 14. 12:51 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24 Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért útfejlesztés Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. 2023. március 27. 13:32 Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint. 2023. január 12. 21:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.