Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola

2021. szeptember 16. 11:55 // Forrás: Veszprémi Érsekség
Megújult névvel valamint több új képzéssel indult meg a 2021/22-es tanév a Veszprémi Érseki Főiskolán.

– A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény vonatkozó melléklete szerint 2021. szeptember 2-tól intézményünk új neve: Veszprémi Érseki Főiskola – jelentette be dr. Sebestyén József rektor. Elmondta: "Az új név az új utakat, az új irányokat hivatott megjeleníteni, amely azt jelenti, hogy intézményünk egy jelentősebb tartalmi és képzési profilbővülés irányába indul el az előttünk álló akadémiai évtől.  Ennek az új nyitásnak, az új irányoknak az egyik mottója talán a keresztény antropológiai és a humánbölcseleti kultúra megújulása, olyan képzések meghonosítása, amelyek ezekre a keresztény antropológiai filozófiára épülő tudáselemekkel gazdagítják főiskolánk képzési kínálatát. Az új irányok nem szakítanak a múlttal, nem szakítanak a tradícióval."

"A profilrendeződés a főiskola térségben vállalt szerepének is a súlya, és az az eltökéltség, hogy a főiskolánk nem csak egyházi, hanem állami és világi szakok irányába is nyit. Ennek jegyében szeretnénk olyan alapképzéseket elindítani a következő tanévtől, amelyek a térségben, a térség munkaerőpiacán, az oktatási ágazatban, a szociális ágazatban hiányként jelennek meg. A meglévő képzéseinket megerősítjük új mesterképzési szakok elindításával. A szociális munka alapszakra szociális munka mesterszak fog épülni, és a hitéleti tanárképzést pedig szeretnénk olyan pedagógus alapképzésekkel megerősíteni, amelyek támogatni fogják azt, hogy a térségben keresztény értékrendben képződött pedagógus-szakemberek lássanak el feladat az oktatás és a nevelés bármely szintjén."

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.