Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Így válasszuk ki a tökéletes étkezőasztalt

2021. szeptember 14. 16:11
A lakásunk egyik meghatározó része az étkező helyiség, legyen az akár egy külön szoba, vagy a konyhánk része. Fontos a megfelelő étkezőasztal kiválasztása, hiszen ezzel még a legkisebb helyiségeket is menő és meghitt étkezővé varázsolhatjuk!

A cél kiválasztása

Étkezőasztal kiválasztásakor az elsődleges szempont, hogy milyen célokat szolgál majd az asztal. Érdemes átgondolni, hogy a közös vacsorahelyszín szolgálásán kívül lesz-e más funkciója a bútordarabnak. Ha például itt fogunk dolgozni, akkor érdemes kényelmes magasságú és méretű asztalt választani, ha pedig kisebb gyerekek is vannak a háztartásban, akkor pedig könnyen tisztítható anyagot válasszunk. 

Méret és forma

Kétségkívül a téglalap alakú étkezőasztalok a legnépszerűbbek, de egyre inkább teret kapnak a kerek és ovális formák is. Utóbbiak hátránya, hogy csak tágasabb helyre érdemes beszerezni őket, hiszen nem éppen helytakarékosak. A téglalap és négyzet alakú asztalok előnye, hogy kisebb helyen is elférnek, ráadásul könnyebben bővíthetők vagy félretolhatók, ha helyre van szükségünk. Kis helyekre, vagy többfunkcionális helyiségekbe válasszunk lehajtható vagy összecsukható asztalt, így, ha az nincs használatban máris tágasabbnak tűnhet az otthonunk. 

Tipp: A fal és az étkezőasztal széke között legyen legalább 1 méter távolság, így az kényelmesen használható anélkül, hogy kárt tennénk a falban. 

Kiegészítők és dekoráció

Ha szeretnénk hosszú távon megtartani az étkezőasztalunkat, akkor érdemes letisztultabb, egyszerűbb darabokat választani az időtállóság érdekében. Ebben az esetben sem kell azonban lemondanunk a dekorációról, hiszen egy-két érdekes darabbal pillanatok alatt feldobhatjuk az étkezőt. Válasszunk például az évszaknak megfelelő színű asztali futókat vagy székpárnákat. Ha az étkezőasztal közvetlenül egy fal előtt van, akkor dobjuk fel azt 3D tapétával, így kis ráfordítással nagyon menő étkezőt rendezhetünk be otthonunkban.

A legmenőbb stílusok

Nagyon trendi választás a tömör fa étkezőasztal, különösen, ha az fekete fém vagy vas lábon áll. Egyre népszerűbbek a különböző geometriai alakzatú asztallábak, ezekkel azonban vigyázni kell, hiszen tisztán tartásuk nehezebb feladat lehet. Az üveg asztallapok is rendkívül menőn mutathatnak az étkezőben, de ha a „kevesebb néha több” elv hívei vagyunk, akkor egy egyszerű fehér forgácslemezből vagy műanyagból készült asztal lesz a legjobb választás számunkra.  

Bútorok és dekorációk egy helyen? A FAVI pontosan ez: nemzetközi, online keresőmotor bútorok, kerti bútorok és dekorációk számára.  A FAVI bútorkereső több mint 2000 lakberendezési üzletet fog össze nemcsak Magyarországon, hanem Horvátországban, az Egyesült Királyságban sőt Olaszországban is megtalálható. A FAVI célja, hogy Ön időt takarítson meg és nap mint friss inspirációkkal lássa el Önt egy szebb otthon kialakításához.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.