Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Az ideális babakocsi kiválasztásának kulcsa

2021. szeptember 14. 15:10

Mielőtt megérkezik a család legkisebb tagja, érdemes mindent előre beszereznie annak érdekében, hogy minden a helyére kerüljön, és csak a pici születését várja. Nincs ez másképp a babakocsikkal sem.

Ne akkor kezdje el összegyűjteni az előnyöket és a hátrányokat különböző babakocsitípusok esetében, amikor már a karjában van a kisded, hanem legyen felkészült, és válassza az életviteléhez legideálisabb darabot. 

Azonban mindenki segítségre szorulhat az első babakocsi kiválasztásakor, hiszen a széles kínálatnak köszönhetően ma már számtalan típus elérhető a piacon. Így jól jön egy segítő kéz, ami vezeti útján.

Mi alapján válasszon babakocsit?

Nem csak a babának, de Önnek is kényelmesnek kell lennie a kiválasztott babakocsinak, hiszen Ön sem szeretné negatívan megélni a kisebb-nagyobb sétákat. Ehhez azonban több tényezőt is számításba kell vennie. Manapság már számos extrával felszerelt babakocsival találkozhat a piacon, azonban nem biztos, hogy minden egyes tényezőre szüksége lehet. 

Érdemes körültekintőnek lennie, és valóban azokra a tényezőkre fókuszálnia, amik elengedhetetlenek. A legelső tényező, amit az ember megnéz, az az ár. Azonban ne mindig a legolcsóbb megoldást válassza, hiszen egy igazán jól felszerelt és kényelmes babakocsi nem mindig olcsó. Ettől függetlenül nem kell egyből a legdrágább árkategóriában keresgélnie, hiszen ahogyan az előzőekben is említettük, vannak olyan extrák, amire nem biztos, hogy szüksége van. 

Amennyiben megvannak az elképzelései, akkor nézzen körül a BestMarkt babakocsi kínálatában, és rendelje meg az Ön és a baba számára is ideális darabot!

Milyen típusú babakocsik léteznek?

Mindenekelőtt a babakocsi típusát szükséges kiválasztania. Az első babakocsi, amire szüksége lesz Önnek és a babának, az az újszülött babakocsi. Ezen a területen több típussal találkozhat, vannak a két- vagy háromfunkciós változatok, azonban ma már létezik az úgynevezett négyfunkciós, azaz multifunkciós babakocsi is. 

Az újszülött babakocsik mindegyikében a baba háton és hason fekve is kényelmesen tud pihenni. Kétfunkciós esetében a háttámla dönthető, így akár 3 éves korig is használhatja a babakocsit, a háromfunkciós ezenfelül tartalmazza a mózeskosarat vagy babahordozót, valamint néhány plusz kiegészítővel is rendelkezik, mint a pelenkázótáska.

Míg az első választás esetében a babakocsi könnyebb, így az összecsukása is egyszerűbb, addig a háromfunkciós babakocsi már sokkal masszívabb és stabilabb, azonban ezzel arányosan a súlya is nagyobb. A multifunkciós babakocsi mindezt összefogja és rendelkezik fekvőkocsival, autós hordozóval, ülő- és fekvőtámlás résszel egyaránt. 

Mindezen felül azonban még találkozhat olyan típusokkal is, mint a futóbabakocsi, az ikerbabakocsi vagy a sportbabakocsi, amely már egyéves kortól magabiztosan használható.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.