Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson

2021. szeptember 14. 10:32
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.

Ahogy korábban mi is többször írtunk róla, Katanics Sándortól annak ellenére, hogy szabályosan és határidőn belül beadta regisztrációját az ellenzéki előválasztáson való elinduláshoz, a DK vezetésével az ellenzéki pártok megvétózták, hogy éljen ezzel a demokratikus jogával a veszprémi politikus. Ez az eset a Gyurcsány-párt és Katanics szakításához vezetett, viszont Katanics Sándor a Civil Bázis Egyesület segítségével továbbra sem adta fel, hogy megmérettesse magát 2022-ben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, erről árulkodnak a politikus Facebook-bejegyzései.

Most egy petíciót indított a civil szervezet annak érdekében, hogy alátámasszák, hogy a veszprémiek a két ellenzéki pártpolitikus - Mesterházy Attila (MSZP) és Csonka Balázs (DK) - helyett Katanics mögött állnak.

Azt ígérik, ha többen aláírják a petíciót, mint ahányan az előválasztáson a két ellenzéki indulóra szavaznak, akkor jogorvoslatért fordulnak az Előválasztási Bizottsághoz, hogy érvényesítsék a lakosság akaratát.

Habár Katanics Sándornak minden joga meglenne ahhoz, hogy függetlenként elinduljon a választáson, a közösségi médiában jelezte, hogy továbbra is kiáll amellett, hogy amennyiben az ellenézki pártok a petíció sikeressége ellenére is kiállnak korábbi döntésük mellett, akkor ő nem fog elindulni az előválasztás győztesével szemben, ahogy fogalmazott nem fogja akadályozni a Fidesszel szembeni győzelmet.

Tehát hiába kosarazták ki antidemokratikus módon Katanics Sándort az ellenzéki pártok, úgy tűnik, a Fidesszel szembeni utálat ennél is erősebb kapcsot jelent közöttük. Kérdés, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ez elegendő lenne-e a sikeres kormányzáshoz, vagy az együttműködés csupán a választás másnapjáig tart.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.