Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Napelemes rendszer telepítése a CONTROLSOFT Kft. székhelyén

2021. szeptember 8. 14:21
A CONTROLSOFT Kft. 2020.06.11-én támogatói döntésben részesült a GINOP-4.1.4-19-2020-00558 azonosítószámú projekt keretében, ahol 6,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. Jelen pályázat célja megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósítása. A fejlesztés megvalósítására Veszprémben került sor. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor 6,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével. Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözni. Olyan rendszer került telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

A fejlesztés egyszerre szolgálja környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehetett elérni.

A váltakozó áramú csatlakozás az épület főelosztójába csatlakozik. Tárgyi beruházás előkészítése során kapott adatok alapján monokristályos típusú napelem panelek alkalmazására került a választás, melynek műszaki paraméterei a következők:

  • Yingli Solar YGE 72 Cell Series monokristályos napelem
  • egységteljesítmény: 335 Wp
  • napelemek száma: 118 db

A napelem csoportok különböző tetőfelületeken való elhelyezhetőségét figyelembe véve 2 db invertert alkalmaztunk az alábbi paraméterekkel:

  • inverter 1 típusa: Huawei SUN2000-20KTL-M0
  • inverter teljesítménye: 20 kW és
  • inverter 2 típusa: Huawei SUN2000-20KTL-M0
  • inverter teljesítménye: 20 kW

A projekt hatására jelentős lesz az üvegházhatású gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest. Egyúttal a napelemes rendszer éves primer energia megtakarításából származó előnyökhöz jutottunk. A fejlesztés eredményeként szeretnénk hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz.

További információ kérhető:
Vida Tamás előkészítő mérnök
Elérhetőség: vida.tamas2@controlsoft.hu
+36 20 3612 398

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.