Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hogyan hozzuk ki a konyhából a maximumot?

2021. szeptember 7. 10:34
Néhány lépésben kialakíthatjuk az ideális konyhát.

Álmaink konyhája káprázatosan fest: tágas tér, ahol minden is elfér, égig érő mennyezettel, hatalmas ablakokkal, amiken egyszerűen csak úgy ömlik be a természetes fény. A legtöbb esetben a valóság viszont sokkal szűkmarkúbb, és fantáziáink végéből innen-onnan le kell csipkednünk
egy-egy darabkát. Ez sem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondanunk az álmainkról, törekedjünk arra, hogy kihozhassuk a maximumot abból, amink van.

A konyhabútor elrendezése az egyik legfontosabb szempont a berendezéskor, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen munkafelületet biztosítunk magunknak. Ha jól használjuk a teret, a munkaháromszög kialakításával sok szaladgálástól és idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat.
A kisebb alapterületű konyhákban sem kell erről lemondanunk, ilyenkor pusztán annyiról van szó, hogy a munkaháromszög elemei egyetlen sorban követik egymást.

További helyspórolós megoldás, ha nem csak a négyzetméterekben hanem a tárolásra alkalmas szekrényekben sem bővelkedünk, hogy a konyhai eszközöket egy sínre felhelyezzük, felakasztjuk. Kisebb lábasok mellett megoldás a mágneses tároló is, ahol a késeket tarthatjuk.

A fényről sosem szabad megfeledkezni a lakberendezéskor, így a konyha legszebb arcának mutatásakor sem. Ha a helyiség rendelkezik elég természetes fénnyel – használjuk ki, tartsunk növényeket, amik mindenhol jól mutatnak –, akkor a munkafelületek felé helyezzünk egy-egy kisebb fényforrást, ha a berendezés stílusa engedi, fémes, rezes, azaz csillogóbb típust.

Sokan tartanak tőle, de érdemes félretenni aggályainkat, és beszerezni egy szőnyeget. Ha kisebb térben dolgozunk, akkor a dekorációra nem sok lehetőségünk van, de egy szőnyeg azon túl, hogy egészen új arculatot adhat a konyhának, meleg és kényelmes is. Különösen jó választásnak számítanak a futószőnyegek, amik keskeny és hosszú alakjukkal nyújtják a teret. Ha pedig már a játékosságnál tartunk, ne féljünk a színektől! Csodálatos összhatást érhetünk el, ha egy szín különféle – sötétebbtől a világosabbig – árnyalatival színezzük ki a konyhánkat!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.