2023. március 21.
//
Benedek névnap

Együtt festette az óvoda kerítését az Egry lakótelep

A közösségépítő programhoz a civil szervezetek, vállalkozók és a Kabóca Bábszínház mellett az amerikai katonák is csatlakoztak.

Igazi közösségépítő, családi programdélelőtté nőtte ki magát az Egry úti óvoda kerítésfestése szombaton. Ahogy korábban írtuk, egy apuka még tavasszal kezdeményezte, hogy a nemrégiben újjáépített óvodának ne csak az épülete, hanem a kerítése is szép legyen. Az ötletgazda, Steierlein Zsolt akkor azt mondta, azért indította el a kezdeményezést, mert szeretné, ha a gyermekei nem azt látnák, hogy a szülők hagyják lepusztulni a helyet, ahol élnek.

Az ötlethez mára nem csak az óvoda, hanem egy veszprémi civil szervezet (Óvári Ferenc Baráti Kör), két helyi vállalkozás (Festéksziget, M20 Generál Kft), a Kabóca Bábszínház, a Veszprém mellett állomásozó amerikai hadsereg katonái, valamint a VKSZ Zrt. és Csík Richárd önkormányzati képviselő is csatlakozott.

Csík Richárd önkormányzati képviselő (fekete pólóban) is ecsetet ragadott a délelőtt folyamán.Csík Richárd önkormányzati képviselő (fekete pólóban) is ecsetet ragadott a délelőtt folyamán.

Az alapozó előkészítő munkálatokat a VKSZ Zrt. még tavasszal elvégezte, a koronavírus helyzet pedig most engedte meg, hogy a szülőket és környékbeli lakosságot is bevonják a pingálásba. Ott jártunkkor mintegy 60 ember festette gyermekeivel az óvoda kerítését, miközben néhányan beszélgettek, játszottak.

A program nem csak az örömteli munkából állt, hisz a Kabóca Bábszínház műsort adott az időközben megfáradt óvodásoknak. Aki megéhezett, az Óvári Ferenc Baráti kör által felajánlott pincepörköltből falatozhatott a program végén.

Voltak, akik gyermekeikkel együtt tették szebbé az óvoda kerítését.Voltak, akik gyermekeikkel együtt tették szebbé az óvoda kerítését.

Csík Richárd önkormányzati képviselő portálunknak azt nyilatkozta, van már a fejében egy olyan esemény, ami hasonló, hasznos módon hozná össze a környékbelieket: a VKSZ Zrt-vel szorosan együttműködve az ősszel lehulló falevelek összegyűjtését és elszállítását tervezik egy úgynevezett „lombhullató ünnep” keretében.

Ge. Á.
Kovács Bálint