Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Együtt festette az óvoda kerítését az Egry lakótelep

2021. szeptember 5. 4:05
A közösségépítő programhoz a civil szervezetek, vállalkozók és a Kabóca Bábszínház mellett az amerikai katonák is csatlakoztak.

Igazi közösségépítő, családi programdélelőtté nőtte ki magát az Egry úti óvoda kerítésfestése szombaton. Ahogy korábban írtuk, egy apuka még tavasszal kezdeményezte, hogy a nemrégiben újjáépített óvodának ne csak az épülete, hanem a kerítése is szép legyen. Az ötletgazda, Steierlein Zsolt akkor azt mondta, azért indította el a kezdeményezést, mert szeretné, ha a gyermekei nem azt látnák, hogy a szülők hagyják lepusztulni a helyet, ahol élnek.

Az ötlethez mára nem csak az óvoda, hanem egy veszprémi civil szervezet (Óvári Ferenc Baráti Kör), két helyi vállalkozás (Festéksziget, M20 Generál Kft), a Kabóca Bábszínház, a Veszprém mellett állomásozó amerikai hadsereg katonái, valamint a VKSZ Zrt. és Csík Richárd önkormányzati képviselő is csatlakozott.

Csík Richárd önkormányzati képviselő (fekete pólóban) is ecsetet ragadott a délelőtt folyamán.Csík Richárd önkormányzati képviselő (fekete pólóban) is ecsetet ragadott a délelőtt folyamán.

Az alapozó előkészítő munkálatokat a VKSZ Zrt. még tavasszal elvégezte, a koronavírus helyzet pedig most engedte meg, hogy a szülőket és környékbeli lakosságot is bevonják a pingálásba. Ott jártunkkor mintegy 60 ember festette gyermekeivel az óvoda kerítését, miközben néhányan beszélgettek, játszottak.

A program nem csak az örömteli munkából állt, hisz a Kabóca Bábszínház műsort adott az időközben megfáradt óvodásoknak. Aki megéhezett, az Óvári Ferenc Baráti kör által felajánlott pincepörköltből falatozhatott a program végén.

Voltak, akik gyermekeikkel együtt tették szebbé az óvoda kerítését.Voltak, akik gyermekeikkel együtt tették szebbé az óvoda kerítését.

Csík Richárd önkormányzati képviselő portálunknak azt nyilatkozta, van már a fejében egy olyan esemény, ami hasonló, hasznos módon hozná össze a környékbelieket: a VKSZ Zrt-vel szorosan együttműködve az ősszel lehulló falevelek összegyűjtését és elszállítását tervezik egy úgynevezett „lombhullató ünnep” keretében.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Mentőkutyáknak gyűjtöttek a kis ovisok közélet Mentőkutyáknak gyűjtöttek a kis ovisok A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kutyáinak gyűjtöttek adományt eledel, plédek, nyakörvek és játékok formájában a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda óvodásai, szüleik és a pedagógusok az Állatvédelmi Témahét keretében.   2023. november 8. 22:02 Állatvédelem gyerekszemmel állatvédelem Állatvédelem gyerekszemmel A Veszprémi Egry úti Körzeti Óvoda idén harmadik alkalommal nyerte el az Év Állatvédő Óvodája címet, ez pedig nem a véletlen műve. Elkötelezett óvodapedagógusokra, támogató szülőkre, nyitott szellemű gyermekekre volt szükség ahhoz, hogy ezt a címet elvitathatatlanul kiérdemeljék. Országos szinten is egy sokkal erőteljesebb állatvédelmi szemlélet bontakozott ki idén, ugyanis elkerülhetetlen a problémákkal foglalkozni, és főleg a prevencióval, amit mi az Állatvédelmi Témahét jegyében az alapoktól indulva jártunk körbe: a gyermekek szemszögéből.   2023. október 4. 20:01 Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő -, Bölcsődéje, Óvodája, Általános iskolája, Középiskolája és Gyermekotthona 2023” pályázatok dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 21-én, Budapesten. 2023. június 23. 10:06 Kutyás érzékenyítő programon vettek részt az Egry úti óvoda óvodásai Egry úti Óvoda Kutyás érzékenyítő programon vettek részt az Egry úti óvoda óvodásai A veszprémi óvoda az Év Állatbarát Óvodája cím elnyerése kapcsán pillanthatott be a vakvezető kutyák mindennapjaiba. 2021. szeptember 23. 18:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.