Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Családokat segítő innovatív veszprémi vállalkozásokat keresnek

2021. szeptember 2. 13:48
Hat kategóriában összesen hatmillió forintos összdíjazással hirdette meg a Kopp Mária Intézet a Smart Family Nagydíj országos versenypályázatot, melyre szeptember 15-ig Veszprémből is várják a startupok és innovatív vállalkozások jelentkezését.

A versenyt még májusban hirdette meg az intézet, mellyel a kormány családbarát intézkedései mellett szeretnék felhívni a figyelmet a vállalatok részéről érkező családokat segítő innovációkra is.

Porga Gyula polgármester emlékeztetett, hisznek benne, hogy Veszprém igazán gyerekbarát város, így az elmúlt időszakban a megyeszékhelyen is számos családsegítő intézkedést hoztak meg. A helyi akciók mellett ugyanakkor szívesen csatlakozunk olyan országos kampányokhoz, amelyek bennünket is erősítenek. A pandémia megmutatta, mennyire fontos, hogy egy kicsit másként, kreatívabban, innovatívabban tudjunk gondolkodni, ez a pályázat pedig jó lehetőség a veszprémi vállalkozásoknak, hogy bizonyítsák ezt – mondta el a nagydíj promóciós országjárásának veszprémi állomásán.

– Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország családpolitikája mára Európában példaértékűvé vált és hogy rengeteget kezdeményezés segíti a családokat idehaza. Ennek talán a leglátványosabb formája a CSOK, illetve a falusi CSOK, amelyet nagyon sokat igénybe is vettek, de ide tartozik a fiatalok SZJA kedvezménye- valamint mentessége – fogalmazott Ovádi Péter országgyűlési képviselő. Hozzátette, hisznek benne, hogy Veszprém az innováció fővárosa lehet, hiszen itt van a Pannon Egyetem, amely tudásközpontként már eddig is számos gazdasági szereplőt vonzott a térségbe.

Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) igazgatóhelyettese elmondta, a KINCS három éve foglalkozik azzal, hogy alátámassza és segítse a magyar családpolitikai döntéseket kutatóintézetként a családpolitikáért felelős miniszter munkáját támogatva. Nagyon fontos számunkra, hogy minél közelebb kerüljünk ahhoz, hogy egy megtartó közösségekre épülő, családbarát országban élhessünk. Akárcsak az, hogy a családokat és az innovációt össze tudjuk kötni, hiszen a családok élete egy folyamatos innováció, folyamatosan okos megoldásokra van szükség a mindennapokban is” – hangsúlyozta.

Erről szól a KINCS Smart Family Nagydíj 2021 is, amelyet hat kategóriában hirdettek meg – számolt be a részletekről Szalai Piroska, a KINCS Smart Family Centrum vezetője.

A hat kategória:

  • Társadalmi és közösségi innovációk a családi kapcsolatokért: minden olyan megoldás, ami a családi kapcsolatokat, például a generációk közti kapcsolatokat vagy az ép és beteg családtagok kapcsolattartását segíti, erősíti
  • Okos családi otthonok: bármilyen okos megoldást kínáló magyar termék vagy szolgáltatás (pl. energia, víz, fűtés, védelem, zöld technológiák, környezetvédelem stb. területén)
  • A jövő oktatása – modern oktatási technológiák a különböző generációk számára: minden olyan tanulást segítő eszköz, amit nem csak a pedagógusok tudnak használni
  • E-egészség–új orvosi technológiák a családok egészségének megőrzése érdekében: jöhetnek Béres József 2021-es utódai
  • Családi kassza–pénzügyi tudatosság a családban, pénzügyi technológiák: olyan megoldások, amelyekkel otthon is intézhetjük pénzügyeinket
  • Zene és kreatív megoldások a családnak – szórakozási és fejlődési lehetőségek az együtt töltött minőségi időben: minden, amivel minőségi időt tudunk együtt tölteni

A pályázatra már meglévő startupok, vállalkozások jelentkezését várják szeptember 15-ig, akik valamilyen a családok életét megkönnyítő innovációt hoztak létre. A nyertes pályázók között összesen hatmillió forintot oszt majd ki a szervezet, emellett minden döntőbe került vállalkozás promóciójában is támogatást nyújtanak.

A részletes felhívás és a jelentkezési felület ide kattintva érhető el.

Hogy pontosan milyen vállalkozásokat várnak, arra mutattak is egy jó példát a szervezők a Laczkó Boglárka által megálmodott Feltöltőpont képében. Az egészségtudatosság és a fenntarthatóság jegyében létrejött boltban minden olyan termék megtalálható, amire szükségünk lehet a rohanó hétköznapokban, és amelyekkel a családok tudatosabb életmódot folytathatnak. A Feltöltőpontban emellett rendszeresen tartanak workshopokat is: legutóbb például az egészséges és tudatos babavárás kapcsán.

Nyitókép: Alexander Dummer/Unsplash

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.