Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy könyv az egyetemi laptopokhoz

2021. augusztus 26. 9:03

Felvételt nyerve a főiskolára vagy egyetemre a nagy öröm közepette talán eszedbe sem jut, hogy a tanuláshoz majd szükséged lesz egy jó laptopra. Amikor viszont eljutsz odáig, hogy elgondolkodj a szükséges gépen, számos kritériumot meg kell szabnod saját igényeid szerint. Most megtudhatod, hogy mire lesz szükséged.

Az „alap” szakok

Ha jogi, államtudományi, gazdasági vagy bölcsészeti szakra nyertél felvételt nagy valószínűséggel általános felhasználással kell számolnod iskolai éveid alatt. Ez annyit tesz, mint táblázat- és szövegszerkesztés, internetezés és az általános kikapcsolódás. Ezek a feladatok videókártyát például nem igazán igényelnek. Annál fontosabb a laptop mobilitása, a súlya. Ezt befolyásolhatja például az akkumulátor mérete, de a csatlakozók száma is, legfőképp pedig a kijelző mérete. 

Ha nem ragaszkodsz a nagy kijelzőhöz és nem tervezel kiváltani laptopoddal egy TV-t, akkor akár már 1 kg alatti laptopot is találhatsz kis kijelzővel. Az átlag kijelzők 13,3” és 15,6” között mozognak, melyek 2 kilóig bezárólag megtalálhatók. A legnagyobbak akár 17,3” mérettel is bírnak, ez esetben már számolnod kell a nagyobb súllyal. 

Érdemes meggondolnod a szükséges memória és háttértár méretét is. Az egyszerűbb feladatokhoz elegendő a 4GB memória és 128 GB háttértár is. Ha pedig végképp lazára szeretnéd venni a figurát, ott vannak számodra a 2in1 gépek, amik laptopból tabletté alakíthatók egy mozdulattal.

Az orvosi, egészség-és társadalomtudományi szakokra

A legtöbb szakra elegendő lehet ugyanaz a teljesítményű gép, mint a fent felsoroltakra. Néhány kivétel azonban akad, amire jobb felkészülni. Ilyen például a kommunikáció- és médiatudomány, ahol már előfordulhat komolyabb videó- és képszerkesztés vagy egyéb grafikai feladat. Ehhez már szükséges lehet egy videókártyával rendelkező gépet választani. Jól jöhet a nagyobb háttértár is a médiaanyagok tárolásához. 

Az orvosi és egészségügyi szakok sem feltétlenül kívánják meg a bivalyerős szerkezeteket, de egy 3D-s anatómiai ábrát forgatva már hálásak leszünk a jó memóriáért és videókártyáért. Ide sorolhatók a művészeti és természettudományi szakok is, melyekben jól elboldogulhatsz az alap gépekkel is. Azonban itt is jó szolgálatot tehet egy videókártya, ha formatervezésről van szó. 

Bármelyik is legyen, maradnál az alsó kategóriában, vagy felfelé tendálsz, az USAnotebook széles kínálatában is megtalálható Dell Inspiron laptopokkal nem nyúlsz mellé.

Műszakira és informatikára a legjobbat

Talán nem is meglepő, hogy műszaki és informatikai területre szükséges leginkább a nagy teljesítmény. Legjobb választás ezekre a területekre egy gamer laptop. Egy jó gamer gép nem csak a legerősebb játékokat, hanem a teljesítményigényes programokat is gond nélkül képes futtatni. 

Itt már beszélhetünk több terrás háttértárról, 8-12 gigabájt memóriáról, csatlakozók tárházáról, a legjobb videókártyákról és mindehhez akár i7-es processzorról.  Nagy jelentősége van a gyorsaságnak is, így feltétlenül SSD háttértárat válassz ezekhez a feladatokhoz. 

Egy erős gép mindig kifizetődik, könnyebb, egyszerűbb vele az élet, ami mindig meghálálja magát.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.