Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Dzsekik és kabátok teltkarcsú alakra - milyen fazonokat érdemes választani?

2021. augusztus 25. 10:37

Közeledik az ősz. Már csak alig pár hetünk van hátra a nyárból, s hamarosan beköszöntenek a hűvösebb napok és esték is. Ez pedig azt is jelenti, hogy a kivágott vagy rövid ujjú felsőkhöz lassan a karunkra akasztjuk a dzsekit vagy kabátot is, hogy ha elbújik a nap, magunkra ölthessük őket. 

Itt a dzsekik és kabátok vásárlásának ideje!

A dzsekik és kabátok kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen többféle szempontot is mérlegelnünk kell a vásárlásnál. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy fontos a kényelem, a megfelelő vastagság vagy vékonyság - évszaktól, a hidegtől és saját fázósságunktól függően -, de a legfontosabb az, hogy a saját alakunkon előnyösen mutasson a választott darab. 

Egy telt, gömbölyded alakon a simán csak nagyra méretezett, nagyjából egy hordó alakjára passzoló fazonok nem egyszerűen előnytelenek, hanem kifejezetten vastagabbnak mutatják az alakot, kövérítenek. Ez pedig se a vékonyak, se a teltkarcsú nők számára nem az az eredmény, amelyet meg szeretnének célozni. De mit tehetünk?

A dzsekik és kabátok kiválasztásának aranyszabályai

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne vásárolj nagyobb méretet, mint amire szükséged van. A szükségesnél nagyobb ruha optikailag mindenképpen rád dob néhány kilót, amit nyilván el szeretnél kerülni. Érdemes olyan boltot keresned, ahol figyelnek a valódi nők igényeire és plus size méretben is megfelelő, minőségi és divatos kínálatot vonultatnak fel. Mi az Ildi Divat Dunaharaszti kabát szekcióját javasoljuk, ott kifejezetten gömbölyű nőkre tervezett darabokkal várnak, így könnyű lesz elkerülni a “zsák-hatást”.

Az ideális kabát még arra is képes, hogy megnyújtsa az alakodat, ezáltal magasabbnak és karcsúbbnak mutat majd. A dzsekik és kabátok segítségével hatásosan formálhatod is az alakodat. 

A hosszított A szabásvonal szinte minden alakra tökéletes. Ha a felsőtestről szeretnéd elterelni a figyelmet, akkor egyszerűbb fazonok és sötétebb színek lesznek a segítségedre. Ha azonban éppen fordítva, a felsőtestedre szeretnéd helyezni a hangsúlyt, akkor mindenképpen ragaszkodj a vidám színekhez, sőt, akár a mintákhoz is.

Ha mindenképp a sötét színek karcsúsító hatására vágysz, akkor sem csak feketében gondolkodhatsz, hiszen rengeteg sötét színt találhatsz még ezeken kívül. Ilyen a padlizsán, a sötét szürke vagy a kék árnyalatok. De a sötét bordó is nagyon jó ötlet!

Profi alakformálás dzseki és kabát segítségével!

Az alakod formálásában hatékonyan segítenek az enyhén karcsúsított kabátok, hiszen ezek kiemelik a derékvonalat. Hasonló hatással lehet egy olyan kabát, amelynek eltér az anyaga felül és alul, de akár az is lehet, hogy a derékvonalon csak egy díszítés fut körbe, amely optikailag karcsúsítja a derekat.

A kicsit hosszított szabások és az egészen hosszú kabátok is nagyon csinosak lehetnek és nyújtják az alakot. A nagyon hosszú fazonok egyedül alacsony testmagassághoz nem javasoltak, mert akkor összenyomhatják a sziluettet és ellentétes hatást váltanak ki, mint ami a célunk lenne. Végül pedig: ne feledkezz meg a saját stílusodról sem, hiszen csak akkor lesznek előnyösek a kabátok, ha örömmel fel is veszed őket!

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.