Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megváltozott úti célok: autózás a pandémia alatt

2021. augusztus 23. 9:51

Az elmúlt másfél év az életünk szinte minden területét átalakította. A gyerekek alig jártak iskolába, a felnőttek jó ideig kizárólag otthonról dolgozhattak, a szórakozási lehetőségek minimálisra csökkentek, a külföldi utazások pedig szinte teljesen reménytelenek voltak.

Ilyen körülmények között érthető, hogy az autónkat is teljesen más célzattal vettük elő, mint korábban. Az eddigi mindennapi rutinfeladatok és körök elvégzése helyett előtérbe került a kikapcsolódás és az élményszerzés. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen előnyei vannak az autózásnak, és hogy hogyan érdemes védenünk magunkat az esetleges kockázatok ellen.

Kimozdulni a lakás fogságából

A pandémia alatti bezártság nagyon sok család életére rányomta a bélyegét. A kikapcsolódási esélyek is meglehetősen beszűkültek, hiszen sem egy koncertet, fesztivált egyes időszakokban még egy nagyobb családi összejövetelt sem lehetett lebonyolítani. Maradt tehát a szabad levegő és a kültéri látnivalók.

Kimondottan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Magyarország bővelkedik természeti kincsekben, így bármikor könnyedén célba tudtok venni egy erdőt, romkastélyt, vízesést vagy akár tengerszemet is.

Ezenkívül, amióta lazítottak a tilalmakon, lehetőségünk van akár távoli családtagokat is meglátogatni, így megtörni kissé a megszokott szürke hétköznapokat és szorosabbra fűzni azokat a kapcsolatokat, amiket eddig idő hiányában kevésbé ápoltunk.

Értékek az autóban

Egy-egy utazáshoz vagy kiránduláshoz általában össze kell készíteni egy utazós pakkot is. Természetesen a legnagyobb érték, amit magunkkal vihetünk, az nem más, mint a család, a szeretteink. Sokan magukkal viszik a házi kedvencüket is a kirándulásokra, hiszen ők is szerves részét képezik a családnak, és megérdemelnek egy kis kikapcsolódást. Ha gyermek is van a családban, óhatatlanul bekerül néhány váltásruha, telefonok, fényképezőgép, ha hosszabb időre megyünk, laptop/táblagép. Márpedig ezekre a dolgokra mindre oda kell figyelnünk az utazás során.

Olyan gépjármű-biztosítást keresel, ami nemcsak az autódat, hanem minden veled utazó személyt megvéd a váratlan eseményektől? Nézd meg az Allianz Hungária weboldalán a gépjármű-biztosítási csomagokat, és válaszd ki a hozzád leginkább passzoló konstrukciót!

Miért köss minden esetben biztosítást?

Természetesen a biztosítások legnagyobb előnye, hogy ezekkel úgy érezheted, felkészültél a váratlan eseményekre is. Az alap assistance fedezet már a legkisebb csomagban is benne van, így biztos lehetsz abban, hogy az autó esetleges meghibásodása esetén sem kell az út szélén rostokolnotok vagy otthagynotok őrizetlenül a járművet benne az értékeitekkel. Ebben az esetben ugyanis küldenek szakembert, aki megjavítja, vagy a legrosszabb esetben elszállíttatja az autótokat és arról is gondoskodnak, hogy az utasok tovább tudjanak indulni.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.