Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Jól sikerült osztálytalálkozó

2021. augusztus 22. 11:28
Huszonöt éves jubileuma alkalmából egy koncert erejéig újra összeállt a kilencvenes-kétezres évek meghatározó magyar swing-formációja, a Cotton Club Singers.

A huszonöt persze inkább huszonhat: az együttest 1995-ben alapította Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Kovács Péter és László Boldizsár, és a negyedszázados évfordulót is tavaly ünnepelték volna – a covid miatt azonban el kellett halasztani a fellépést. Aztán újra. És újra. Végül szombaton, egy év és négy meg nem rendezett koncert után Veszprémben állhatott ismét színpadra a már bő tíz éve nem létező formáció, azzal az öt énekessel, akik működése során meghatározták a Cotton Club Singerst: a már említett Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn és László Boldizsár mellett a Zsédát 2001-ben váltó Kozma Orsi és az 1997-ben csatlakozó Fehér Gábor repítettek vissza minket az időben, megidézve a szép emlékű kilencvenes évek budapesti klubéletét.

Az énekeseket egykori zenekaruk, a Cotton Club Band valamint a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar kísérte, repertoárjukat a fekete-fehér világ hangosfilmjeinek betétdalaitól Frank Sinatra munkásságán át az ABBA – mai fiatalok számára talán már csak a musicalből – ismerős dalcsokráig terjedő palettáról válogatták össze.

 Kiváló zenei ízlés és gondosan összeállított műsor jellemezte a Cotton Club Singers veszprémi szereplését, ami azért nem sikerült tökéletesen: hallottam rekedt hangokat, láttam eltévesztett mozdulatokat, a fárasztó szóviccekre időnként mikrofonon kívül érkezett riposztok inkább csak a zenésztársakat szórakoztatták, hozzánk, a hátsó sorokba már nem mindig jutottak el. 

De arra kérem az olvasót, ne gondolja, hogy mindezeket hibaként rovom fel a fellépőknek! Az igazság az, hogy szerintem ez a néha próbatermi hangulat nagyon jól állt a jubileumi koncertnek. Kicsit elfeledtette velünk, hogy a negyvenes éveikben járó, tapasztalt, sokat látott, karrierjük csúcsát élő énekesek állnak előttünk, és ebben a két és fél órában mintha újra láthattuk volna azokat a pályakezdő fiatalokat, akik egymásba kapaszkodva fedezték fel a zenét és a nagybetűs életet. Zséda a koncert egy pontján fel is hívta rá a figyelmet, hogy nagyon különleges alkalom ez számukra, hiszen gyerekek voltak még, amikor összeálltak, és együtt haladtak végig a felnőtté válás rögös útján. Az összenézések, a mozdulatok, a tökéletesnek látszó összhang megható kötődésekről árulkodnak.

A VeszprémFest idei záróakkordja olyan volt, mint egy jól sikerült osztálytalálkozó, ahol mindenki beszélhetett egy kicsit arról, mi történt vele az érettségi óta – aztán előkerültek a régi sztorik, a közös csínyek, az együtt megélt kalandok és megszerzett tapasztalatok. A nap végén pedig hálát adunk azért, hogy mindez megtörtént velünk, mert a közös élmények formáltak minket azzá, akik ma vagyunk. 

Galéria
A Cotton Club Singers a VeszprémFesten
Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.