Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Tanácsok anyáknak

2021. augusztus 19. 9:46

Minden nő, akinek már van gyermeke, tudja, hogy a várandósság nem csupán rózsaszín ködből áll, és nem mindent borít szirupos máz.

A pozitív terhességi teszt nagy örömet okoz, de aztán sorra jönnek az aggodalmak is: vajon egészséges lesz a babám, tudni fogok mindent, fogom tudni szoptatni, milyen lesz otthon egyedül vele?

Ezer és egy kérdés, ami a hatalmas hormonális változások mellett totálisan új élethelyzeteket is teremt a leendő édesanyák számára.

Ha nem lenne elég ez a sok idegtépő kétség és a testi változások, jönnek a barátok, rokonok, kollégák, hogy jobbnál jobb, ám de sokszor szakmailag tökéletesen megalapozatlan tanácsokkal bombázzanak minket.

A NiKiCa Bababolt ebben a káoszban próbál rendet teremteni.

Fontosak az alapok

Talán a leghasznosabb szó a szülés után a negyedik trimeszter, azaz a babád még nem érzi azt, hogy ő már kint van a nagy világban. Neki te és ő egyek vagytok, ezért vágyik a közelségedre. 

Ilyenkor alakul át két felnőtt kapcsolata családdá, annak minden nehézségével együtt. 

Ha elfogadod, hogy a babádnak éjjel-nappal rád van szüksége, már csak pár apró dolog kell, amivel könnyebbé teheted ezt a kalandos változást.

Minden kórház részletes kelengyelistát ad, ugyanakkor ott hajlamosak megfeledkezni a hétköznapok praktikumáról.

Például a rugdalózókról, amiket akár vállrészről is le lehet venni a gyermekünkről, hogy egy-egy pelusbaleset nyomai ne legyenek ott mindenhol. 

Vagy az alvásról: mivel a babádnak a közelségedre van szüksége, ezért nagy valószínűséggel az együttalvás mellett döntötök majd, aminek biztonságos szabályai számtalan szakmai oldalon elérhetőek.

Nem sok szó esik arról sem, hogyan pelenkázz, és sok friss anyuka esik abba a csapdába, hogy kisbabája a pelenka nélkül töltött pillanatokat is kihasználja, és további teendőket okoz. Mindig legyen a régi alatt bekészítve az új, és sok kellemetlenségtől kíméled meg magad.

A babák, akik minden nap felfedezik a világot

Ahogy telnek a napok, úgy lesz babád egyre élénkebb, és kezdi el szépen apránként felfedezni a világot.

Ne lepődj meg, ha pelenkázás közben már “segíteni” próbál, vagy épp nem ér rá szopizni, mert annyi minden vár rá a világban. Féléves korára már jó esetben beáll a kereslet-kínálat anyatej terén, így talán már fejned sem kell, de ha igen, fontos tudni, hogy a lefagyasztott anyatej maximum hat hónapig használható fel.

Amikor már előkerülnek a játékok, jönnek a hangok is. Érdemes olyan játékot választani, aminek a hangjától nem szaladunk ki két perc alatt a világból, és jó, ha ugyanerre kérjük az ajándékkal érkező rokonságot is.

A NiKiCa Bababolt segítségedre lesz minden ilyen kérdésben, válogass a minőségi kismama- és babatermékek közül, hogy a babád a legjobbat kaphassa. 

Ahány család, annyi féle

A saját életedet könnyíted meg, ha jó előre feljegyzed magadnak: minden család más! Ami az egyiknél tökéletesen bevált, az a másiknál egyáltalán nem működik.

Ne feszülj be azon, ha a babád az elvárthoz képest másként reagál. Ne akarj mindenképp beilleszteni valamit a napi ritmusotokba, ha az abszolút nem illeszkedik az életetekbe.

Figyelj a babád jelzéseire, hallgasd meg, mit súg az anyai ösztön, és beszéljetek meg mindent a gyermek édesapjával. 

Ha ez megvalósul, boldog babás évek várnak rátok!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.