Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az elektromos autók legfontosabb tudnivalói

2021. augusztus 18. 9:47

A környezettudatosság terjedésével egyre többen fontolgatják az elektromos autózásra való áttérést. Ezt különböző pályázatok is támogatják, amelyeket ha elnyerünk, még kedvezőbben tudunk elektromos autót vásárolni. Mégis jó néhány szempontot kell mérlegelni, mielőtt beszerzünk egy elektromos autót.

Melyek az elektromos autók típusai?

Az elektromos autót a benne lévő akkumulátor hajtja, amelyet egy külső forrás segítségével lehet tölteni. Típusai a következők:

  • Konnektoros hibrid autók (PHEV): nagyobb akkumulátorral rendelkeznek, mint a sima hibrid társaik.
  • Megnövelt hatótávolságú elektromos járművek (REX): a meghajtásukat az akkumulátoron kívül más, pl. egy benzinmotor is segíti.
  • Teljesen elektromos autók (BEV): lítium-ionos akkumulátoros autók, melyek kizárólag külső forrásból tölthetők.

Mi alapján válasszunk?

A legfontosabb kérdés, hogy Önnek milyen a napi életritmusa. Ha minden nap és sokat közlekedik gépjárművével, akkor szempont lehet a gyorstöltő állomások használata vagy egy kiegészítő benzinmotor is.

Figyelembe kell még venni a megvásárolni kívánt akkumulátor kapacitását, egyéb jellemzőit, majd az autóban lévő inverter tulajdonságait is, és meg kell vizsgálni a töltőkábelt is, hogy el tudjuk dönteni, melyik töltési megoldást válasszuk!

Az EautóTöltőkábel.hu egy olyan webáruház, ahol Ön nemcsak vásárolni tud, hanem teljes körű információkkal is szolgálnak az Ön számára arra vonatkozóan, hogy melyik töltési forma a legkedvezőbb, igazodva az Ön autójának műszaki adataihoz.

Az elektromos autózás előnyei

Azontúl, hogy elmondhatja majd, hogy Ön is egy környezetbarátabb életstílusra váltott, számtalan kézzelfogható előnnyel szembesülhet:

  • Összehasonlítva a benzines autózással, kb. 1,5 l benzin árával ér fel egy 100 km-es elektromos autózás otthoni töltés mellett. Nyilvános helyeken egy kicsit drágább a töltés, de akkor is számottevő a különbség.
  • Ingyenes a parkolás.
  • Kormányzati támogatással kedvezőbb áron tud elektromos autót vásárolni.
  • Spórolhat a szervizek költségein is, hiszen nem lesznek olaj-, vezérműszíj- és egyéb cserék.
  • Egy kifinomultabb utazási élményt fog megtapasztalni a csendesebb autózás révén.
  • Egyszerűbb és komfortosabb egy elektromos autó feltöltése, mint a tankolás procedúrája.

Mire figyeljünk még?

Az elektromos autókra más típusú gumiabroncsot kell szerelni, mivel az akkumulátorok nagyobb súlyúak, így a közlekedés során egy nagyobb súrlódást kell féken tartani. Javasolt a szűkebb gumiabroncs használata, hogy megmaradjon ugyanaz a tapadás.

Sokan aggódnak a szélsőséges időjárási viszonyok hatásai miatt, de elmondhatjuk, hogy nincs különbség a benzines autókhoz képest. Ugyanúgy lehetőség szerint télen tartsuk garázsban az autónkat, és amikor nagyon fűteni vagy hűteni kell, egy kicsivel többet fogyaszt az elektromos autó is.

Az elektromos autó töltése megoldható az e-autó töltőpontokon vagy akár bizonyos munkahelyeken, bevásárlóközpontoknál. Egy otthoni töltőállomás kiépítését javasoljuk mindenképpen szakemberre bízni, keresse az EautóTöltőkábel.hu webáruház kivitelező munkatársait!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.