Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Színhőmérséklet szabályozása – teremtsünk hangulatot mennyezeti lámpával!

2021. augusztus 17. 10:58

Csodás érzés és rendkívüli kényelem, ami garantált, ha az állítható színhőmérséklet-funkcióval ellátott LED lámpa mellett döntünk. Bizony, megéri a befektetést, hiszen otthonunkban könnyedén teremthetünk olyan hangulatot mennyezeti lámpával, amilyet csak szeretnénk!

Színhőmérséklet-szabályozás, avagy hangulatteremtés LED lámpával

Amellett, hogy egy igen kényelmes megoldás, kifejezetten hangulatos, akár romantikus varázst teremthetünk otthonunkban, ha egy állítható színhőmérséklet-funkcióval ellátott LED lámpa mellett tesszük le a voksunkat.

Az állítható színhőmérséklet kifejezés annyit jelent, hogy milyennek látjuk, érzékeljük a mennyezeti lámpa - esetleg fali lámpa - által kibocsátott fényforrást. A hagyományos villanykörték esetében ennek változtatására nincs lehetőség, míg egy ilyen LED lámpa esetén megválaszthatjuk, milyen legyen, azaz inkább sárgás, meleg fényű vagy hideg, kékes árnyalatú.

Mindkét opciónak megvan a maga szépsége, előnye és hátránya, de ami fontos és kényelmünket leginkább fokozza, hogy távirányítóval vezérelhető. Sosem volt még ennyire egyszerű a hangulatteremtés!

Egyedi mennyezeti lámpák és színhőmérsékleteik

A LED lámpák környezetbarát és gazdaságos, energiatakarékos tulajdonságai végett rendkívül népszerűek, ennek okán pedig számtalan méretű, formájú lámpatest található az egyes boltok polcain. 

A mennyezeti lámpa gazdag kínálatában fantasztikus, egyedi és valóban különleges darabokat találunk a Lightmyhouse.hu termékei között, amelyek szinte kivétel nélkül rendelkeznek a távvezérelhető színhőmérséklet-szabályozás funkcióval. Bármelyik lámpa kitűnő választás lehet egy modern, loft vagy skandináv stílusú otthonba, és még 3 év garanciát is vállal rá a cég.

A LED mennyezeti lámpa színhőmérsékletét tekintve háromféle beállítás közül választhatunk, melyek a fehér fény árnyalatai, így a meleg fehér, a hideg fehér és a kettő közti átmenet, a naturális fehér, a középfehér. 

Teremtsünk hangulatot – de mégis mikor, milyen színhőmérséklet ideális?

Minden színárnyalat más és más hangulatot, stílust teremt. Érdemes megismerni, hogy mikor milyen színhőmérsékletet érdemes beállítani, hogy a kívánt célt elérjük. 

A meleg fehér kiváló választás hangulatvilágításként, egy esti lazuláshoz egy jó könyvvel vagy pihenéshez egy pohár borral, bögre teával. A hideg fehér sokkal erősebb fényforrást biztosít, ideális a munkához, tanuláshoz. Ennél mindenképpen a koncentráció, az éberség megtartása a fő cél. A naturális, azaz a középfehér pedig tulajdonképpen az, amit a hagyományos izzók mellett tapasztalunk.

Ahogy a napsütés is folyamatosan változik, a napsugarak ereje csökken vagy erősödik, úgy lehet a LED mennyezeti lámpa színhőmérsékletét is szabályozni. Kérdés, mikor milyen színhőmérsékletet szeretnénk, milyen hangulatot szeretnénk megteremteni magunk körül.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.