Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legendás magyarok és egy visszatérő világsztár a ma kezdődő VeszprémFesten

2021. augusztus 16. 23:39
Nincs könnyű dolga annak, aki megpróbálja összeszámolni hogy hány neves hazai zenész érkezik a VeszprémFest három magyar érdekeltségű nagy koncertjére idén. A szervezők a járványhelyzet kiszámíthatatlansága miatt óvatosan kezdtek neki az előkészületeknek, de a minőségi léc így sem került alacsonyabbra. Ráadásul Tom Jones személyében egy visszatérő világsztár is ismét veszprémi színpadra lép.

Az LGT dalaival ma este elkezdődik a 2021-es VeszprémFest, viszont rögtön az első napon egy csavart tettek a szervezők a történetbe, ugyanis a Historia Kertbe tervezett koncertet nem lehet LGT-koncertnek kikiáltani, ellenben a színpadra lépő zenészek közül többen is szerepeltek a legendás formációban, mellettük pedig a mostani zenei korszak több neves alakja egészíti ki a Zenevonat - szuperkoncert az LGT sztárjaival nevű produkciót.

Karácsony János James és Solti János mindketten az eredeti LGT tagjai és mindketten színpadra lépnek kedd este a Zenevonat szuperkoncertjén, de mellettük még olyan előadók elevenítik meg az ismert slágereket, mint Heincz Gábor Biga és Veres Mónika Nika.

A Zenevonat esti koncertjén "különleges vendégként" van aposztrofálva több másik ismert magyar zenész is: Falusi Mariann, Mező Misi, Vitáris Iván, Roy.

A 120 perces koncertprogramban a jól ismert LGT dalokon túl felcsendülnek Katona Klári, Kovács Kati vagy éppen Révész Sándor előadásában ismertté vált slágerek is.

Augusztus 18-án, szerdán folytatódik a hazai vonal a VeszprémFesten, immáron Geszti Péter kultikus formációjával, az ismét összeálló Jazz+Az koncertjével, szintén a Historia Kertben.

A Jazz+Az a magyar popzene egyik rövid életű, ám annál sikeresebb formációja. Geszti Péter és Dés László alapította 1997-ben, amikor a Miniszter félreléphez írtak dalokat és elhatározták, hogy csinálnak egy zenés filmet, amelynek része lesz az új zenekar is. A szerzőpáros három kivételes énekesnőt, Kozma Orsit, Váczi Esztert és Behumi Dórit kért fel a produkcióhoz.

Összesen két albumot és egy remixlemezt adtak ki. Az első 1998-ban látott napvilágot Kalózokcímmel, mely a hasonló című film zenei anyagát gyűjtötte össze. A debütálás óriási sikert és hatalmas népszerűséget hozott a zenekarnak. Következő albumuk, az elsőnél némileg funkysabb hangvételű Egynek jó 1999-ben, a sort záró Ez meg mi? remixalbum 2000-ben jelent meg.

A megannyi slágert jegyző csapat a korszak egyik legnagyobb közönségkedvencévé vált, albumaik platina státuszt értek el, 2000-ben Arany Zsiráf-díjat kaptak. A siker csúcsán, még ugyanabban az évben bejelentették a feloszlásukat. Most viszont ismét összeállnak a VeszprémFesten egy koncert erejéig, a színpadon pedig Geszti és a lányok mellett Dés László is megjelenik majd.

A VeszprémFest egyik ismérve, hogy a szervezők képesek Veszprémbe csábítani a világ zenei közösségének legnagyobb neveit is. Ilyen volt 2017-ben Tom Jones, aki teltházas koncertet adott a Veszprém Arénában négy éve. Idén visszatér a Királynék városába a világsztár, ugyanis augusztus 19-én ismét az Arénában lép fel Tom Jones.

A 80 éves művész azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték karrierjüket és töretlenül, a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják pályafutásukat. Magával ragadó előadásmódja zenei korszakokon és műfajokon ível át, fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek, a mainstream és a rétegzene rajongóinak egyaránt szól. 

Mozgalmas pályafutása során összesen 42 stúdió albumot készített, melyek több mint 150 millió példányban keltek el világszerte. Legújabb stúdió albuma 2021. április 23-án jelent meg Surrounded by The Time címmel. 

Dalaival 36 alkalommal szerepelt az Egyesült Királyság, 19-szer az Egyesült Államok Top 40-es listáján. 1966-ban megkapta a legjobb új művésznek járó Grammy-díjat, 1989-ben MTV Video Music Award-ot, valamint két Brit Awards-ot nyert el, 2006-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte zenei szolgálataiért. 2012-től egy széria kihagyásával a The Voice UK egyik legmeghatározóbb zsűritagja.

A Cotton Club Singers formációjában többen megfordultak az évek alatt, az augusztus 21-i veszprémi koncertjükre mégis az öt legmeghatározóbb tagjukkal érkeznek. A VeszprémFest színpadára lép Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár is. 

„Negyedszáz” című jubileumi programjukban pályafutásuk legnépszerűbb slágereiből válogatnak, de felhangzanak a zenekar nagysikerű Sinatra és Abba Jazz estjeinek dalai is, valamint közreműködik a Veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar, kísér a 8 tagú, fúvósokból és ritmushangszeresekből álló Cotton Club Band.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.