Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Hajómotorok minden kategóriához

2021. augusztus 13. 10:14
A Honda és Selva Marine hajómotorok a legjobb minőségű termékek közé tartoznak. Ezek teljesítménye igen széles skálán mozog, ezáltal bármelyik hajóhoz találhat az ember megfelelő darabot.

A Honda Marine motorok

A Honda Marine csónakmotorok összesen négy külön kategóriát képviselnek, mindegyik más hajók kiszolgálására lett tervezve. A legalapvetőbb különbség ezek között a csoportok között a teljesítmény, de más okok is szólhatnak egy-egy motor mellett vagy ellen.

A legkisebb kategória a hordozható hajómotor, ami 2,3 hp-tól 20 hp-ig terjedő teljesítménnyel rendelkezhet. Ezeknek a legalapvetőbb előnye, hogy igen könnyűek, és kialakításuk kompakt. Kiváló választás olyan hajók számára, amelyeknek ez a teljesítmény elegendő.

A középkategóriás hajómotorok a 25-100 hp sávot fedik le. A hordozható verziókhoz képest a nagyobb teljesítmény mellett több funkcióval is rendelkeznek, azonban többségük még mindig viszonylag könnyűnek mondható, és méretük sem hatalmas.

A középkategória felső határa felé közeledve a motorok manőverezési képessége jelentősen megnő, nem is beszélve olyan funkciókról, mint a kikötés segítése, vagy a programozható üzemanyag-befecskendezés.

A nagy teljesítményű motorok is rendelkeznek ezekkel a funkciókkal, de emellett jóval erőteljesebbek is. Emellett rendkívül megbízhatóak, fokozott korrózióvédelemmel, illetve leegyszerűsített karbantartási folyamattal.

Ezenfelül a Honda Marine jet meghajtású motorokat is gyárt. Ugyan ezek sekélyebb vizekre vannak tervezve, mint a folyók vagy partközeli szakaszok, igen erős szerkezetekről van szó, melyek méretüket tekintve is igen előnyösek.

A Selva Marine csónakomotorok

A Selva katalógusában található motorok esetében három kategóriát különböztethetünk meg. Ezek a négyütemű, négyütemű XSR, valamint a kétütemű verziók. Ezek mindegyike igen széles választékkal bír, és a csoportokon belül is nagy az eltérés, így érdemes egyesével megnézni őket.

Például a négyütemű Amberjack 25 E.F.I. egy igen könnyű, kompakt motor, ami súlyához képest rendkívül erős. Ezzel szemben a White Whale 300 E.F.I egy hatcilinderes, 4169 köbcentis, 260 kilós csónakmotor. Ugyan még ez is a könnyebbik darabok közé tartozik, a különbség igen jelentős.

A négyütemű XSR motorok esetében a nyomaték a lényeg, valamint az, hogy minél kezelhetőbbek legyenek. A kétütemű legjobb tulajdonságai közé pedig a könnyű használat és karbantartás, a megbízhatóság, az alacsony zajszint, illetve a kedvező fogyasztás tartozik.

Hosszú távon is megéri

Mind a Honda, mind a Selva Marine termékei igen hosszú élettartamnak örvendenek. Ezt alátámasztandó, a két cég öt év garanciát ad minden csónakmotorra, így még inkább biztonságban tudhatod magad.

Ezeket a motorokat, valamint eredeti, olasz tervezésű luxushajókat, elektromos hajókat, és számtalan hajószállító utánfutót találsz a MultiYacht Group oldalán. Ilyenformán Magyarországon máshol nem forgalmazott, csúcsminőségű termékeket vásárolhatsz.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.