Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megemelt beiskolázási támogatással segít az önkormányzat

2021. augusztus 9. 11:17
Idén megemelte az önkormányzat a beiskolázási támogatás összegét, így egy háromgyermekes család akár több tízezer forinttal is beljebb lehet anyagilag az iskolakezdés előtt. Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV magazinműsorában beszélt erről a támogatási rendszerről.

A koronavírus és főleg a gazdasági hatása elleni védekezés a helyi önkormányzatok elé is komoly kihívást gördített, ebben a helyzetben, ahol munkahelyek szűntek meg, vagy válltak fizetésképtelenné a szociális háló is vizsgázott.

Nem volt ez másképp Veszprémben sem, ahol az önkormányzatnak még a tavalyi év első felében kellett újragondolnia a rászorulók támogatási rendszerét. Porga Gyula a Veszprém TV aktuális magazinműsorában felidézte, az első járványhullámok begyűrűzésekor át kellett strukturálniuk a szociális támogatások rendszerét. Akkor Veszprémben azok is részesültek támogatásban, akik a járvány miatt vesztették el munkahelyüket.

A polgármester kiemelte, mára visszatért a foglalkoztatás mértéke a járvány előtti szintre és ismét inkább a munkaerőhiány okoz problémát, mintsem a munkanélküliek nagy száma.

Porga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla c. magazinműsorábanPorga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla c. magazinműsorában

Másfajta kihívást jelentett a családosok számára az, hogy az iskolák bezárásával és a távoktatás bevezetésével számos gyermek maradt otthon, akiknek a felügyeletét a szülőknek kellett megoldania. Mivel 2021 első felében a szabadságkeretek sok helyen kimerültek, az önkormányzat idén nyáron igyekezett minél több táborozási lehetőséget biztosítani a veszprémi kisgyermekes családoknak, így könnyíteni a szülők logisztikai terhén.

Porga Gyula a műsorban elmondta, idén megemeléték a beiskolázási támogatás összegét is, amelyekre rászoruló családok pályázhatnak augusztus elejétől. Ez a támogatási forma már régóta működik Veszprémben, viszont az összegek megemelkedtek tavalyhoz képest:

  • általános iskolás gyermek esetében 6000 Ft-ról 10.000 Ft-ra nőtt,
  • középiskolás gyermek esetében az összeg 8000 Ft-ról 12.000 Ft-ra emelkedett.

Fontos és ezt a polgármrester is kiemelte, hogy a támogatás nem családonként, hanem gyermekenként kérhető, tehát például akik három általános iskolás gyermeket nevelnek, akár 30.000 Ft-ot igényelhetnek az önkormányzattól.

vehir.hu
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. tegnap 11:34 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.