Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bíró Attila: abszolút elégedettek lehetünk

2021. augusztus 7. 9:40 // Forrás: MTI
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint abszolút elégedett lehet a női vízilabda-válogatott a bronzéremmel a tokiói olimpián.

"Maximálishoz közeli eredmény és teljesítmény volt, ami a sporttörténeti sikerhez vezetett" - utalt arra Bíró Attila, hogy ebben a sportágban a női csapat először állhat dobogóra.

Kapcsolódó cikk
Bronzérmes a női vízilabda-válogatott
A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet nyert a tokiói olimpián: Bíró Attila együttese a szombati helyosztón 11-9-re győzte le az orosz csapatot.

Magát a meccset úgy értékelte, hogy az oroszok elleni találkozók rendszerint orosz rulettbe torkollnak, ahogy most is, de nevetve hozzátette, "pokoli unalmas lehet a nyugodt élet".

"Nem ragoztam túl a pénteki napot, elvégre az oroszokkal már találkoztunk a csoportkör nyitányán. Néhány embert fel kellett rázni, ezt négyszemközti és kiscsoportos beszélgetésekkel értük el, de online mentáltréningen is részt vettek a lányok" - árulta el Bíró, hogy mivel tudta átlendíteni a játékosokat az elődöntős vereség utáni csalódottságon.

Bíró Attila szövetségi kapitány ünnepli a bronzérmes magyar csapat győzelmét - Fotó: MTI/Illyés TiborBíró Attila szövetségi kapitány ünnepli a bronzérmes magyar csapat győzelmét - Fotó: MTI/Illyés Tibor

"Szívünket-lelkünket kitettük, illetve végig csapatként játszottunk, ezzel nyertünk" - jelentette ki a Keszthelyi Rita csapatkapitány. "Úgy látszik, nekünk a harmadik negyedek a kritikusak, hiába beszéltünk erről, de ezúttal a negyedik negyedben nyújtott hihetetlen védekezést kisegített minket".

Garda Krisztina könnyeivel küzdve azt emelte ki, hogy amikor az oroszok háromgólos hátrányról fordítottak, akkor nem törtek meg.

"Jó magyarnak lenni, nekem ez a bronz arany" - mondta boldogan Rybanska Natasa.

Gurisatti Gréta úgy vélte, aki ezt a meccset végignézte, az büszke magyar lehet, mert fordulópont lehetett volna, amikor az oroszok átvették a vezetést, ugyanakkor a magyar csapat bebizonyította, mekkora tartása van.

 "A spanyol meccs után azért voltunk csalódottak, mert az rajtunk múlt, de örülök, hogy a hullámvasút tetején szálltunk ki. A múlt tud gátat képezni a fejekben, de ezt ma leküzdöttük" - utalt arra Gurisatti, hogy öt éve az oroszoktól drámai körülmények között kikapott az együttes a bronzmeccsen.

Gurisatti megmutatta azt a magyar zászlót is, amelyet otthonról hozott a csapatnak, s az áll rajta: "Ha nem mi, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?". Ezzel ösztönözte társait arra az egész torna során, hogy vízilabdában megszerezzék az első magyar ötkarikás érmet.

"Egy pillanatra sem hagytuk, hogy az oroszok elhiggyék, elvehetik ezt az érmet tőlünk. Már csak azokért is meg akartuk nyerni a meccset, akik Rióban lemaradtak a dobogóról" - mondta a kapus Magyari Alda, aki az utolsó, üres kapus gólt szerezte. "Nem hallottam, hogy többen kiabáltak, ne dobjam el, de mire felfogtam, már csak azt láttam, hogy mindenki örül".

A magyar női vízilabda-válogatott sorozatban három negyedik hely után az oroszokat 11-9-re legyőzve megszerezte első ötkarikás érmét.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Fellobbant a láng Olümpiában Párizs 2024 Fellobbant a láng Olümpiában Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja. 2024. április 16. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.