Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bezárult a kör? Megvan, hogy milyen színekben indul Katanics Sándor az előválasztáson

2021. augusztus 6. 14:26
A Civil Bázis Egyesület fogadta be Katanics Sándort, így kvázi civil színekben méretteti meg magát az őszi előválasztáson Veszprémben a pártpolitika szempontjából még mindig DK-s politikus.

Korábban többször írtunk arról, hogy a Demokratikus Koalíció érthetetlen módon nem a helyben jól ismert és évtizedes politikai múlttal rendelkező Katanics Sándort jelöli az ellenzéki előválasztáson, hanem egy kevésbé ismert helyi ügyvéd mögé sorakozik fel.

A közösségi médiában Katanics posztjain keresztül jól le lehetett követni, hogy a politikus nem törődött bele a Gyurcsány vezette pártközpont döntésébe és mindenképpen meg akarta mérettetni magát az előválasztáson. Azon a szavazáson, amely az összellenzéki koalíció végleges jelöltjéről dönt majd a jövő évi országgyűlési választásra. Viszont egy fontos feltételnek sokáig nem tudott megfelelni Katanics azáltal, hogy a DK nem őt nevezte meg indulónak: ugyanis csak akkor regisztrálhatja magát bárki az előválasztáson, ha van mögötte egy olyan párt, vagy civil egyesület, amely támogatja indulását és ez a szervezet tagja az összefogásnak.

Ez az akadály hárult el most Katanics elől, akit a Civil Bázis Egyesület fogadott a soraiba.

"Jó 3 évtized után rátaláltam a Civil Bázis Egyesületre, akik megismertek, befogadtak, úgy gondolják velem együtt, segíteni tudok az általam is helyesnek vélt célkitűzéseik megvalósításában." - Írta a képviselő Facebook-posztjában.

"Azért indulok az előválasztáson, mert sokan jelezték, bíznak bennem és fontosnak tartom, hogy a segítségemmel is minél többen vegyünk részt ennek a demokratikus jelöltkiválasztási folyamatnak a megvalósításában. Talán így valóban többen megyünk majd el a 2022 tavaszi országgyűlési választásra is és a választókerületekben a közös ellenzéki jelölteknek adunk esélyt azzal, hogy rájuk szavazunk."

Ezzel még nem dőlt el, hogy Katanics neve valóban ott lesz-e a jövő évi országgyálési választáson a szavazólapon, ugyanis mindenekelőtt Mesterházy Attilát és a már említett ismeretlen helyi ügyvédet, Csonka Balázst is le kell győznie.

Ahogy az sem tisztázott még, hogy a DK hogyan fog reagálni erre a bejelentésre, hogy helyi politikusok a pártközpont által kiválasztott jelölt ellen elindul az előválasztáson.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.