2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor

A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.

"Remélhetőleg minden más apróbb akadályt is sikerül leküzdeni, mert a "legfontosabbat" sikerült és augusztus 15-ig regisztrálni is tudok az előválasztásra." - Kezdte bejelentését Katanics Sándor, aki korábban kiesni látszott az ellenzéki előválasztásból azáltal, hogy a Demokratikus Koalíció nem őt, hanem egy helyben kevésbé ismert ügyvédet, Csonka Balázst nevezte meg jelöltjének az őszi előválasztásra.

A Gyurcsány vezette párt döntésére - miszerint a helyi keménymagjának számító Katanicsot parkolópályára tették - azóta sem érkezett logikus magyarázat, ám Katanics Sándor mostani bejelentésével úgy látszik, mégis kettőnél többszereplős lesz az ellenzéki előválasztás Veszprémben. (Csonka Balázs (DK) mellett korábban az MSZP-Párbeszéd is bejelentette, hogy Mesterházy Attilát indítják Veszprém 1. sz. választókörzetében az előválasztáson.)

"Azt a jó hírt kaptam, hogy lesz végül "befogadó" pártom. A 6 ellenzéki párt abban állapodott meg, hogy csak akkor indulhat el bárki az előválasztáson, ha talál befogadó pártot a választásra együttműködést kötő pártok közül. Miután hosszan várakoztam eredménytelenül a DK válaszára, máshoz fordultam. Nem pártjelölt leszek és ahogyan azt már régebben meg is írtam, kifelé tartok a pártok világából" - írta bejegyzésében Katanics Sándor.

vehir.hu

További cikkek

A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
Napirend előtt: kamerák által megfigyelt terület
Napirend előtt: kamerák által megfigyelt terület
Szeptember végén ismét ülésezett a képviselő-testület. Összefoglaltuk, mi hangzott el napirend előtt.
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Csütörtökön ismét ülésezett a képviselő-testület. Elfogadták a város 2030-ig tartó városfejlesztési stratégiáját, döntés született a gyulafirátóti kerékpárút finanszírozásáról, de szóba kerültek az ukrajnai menekültek és a Deák Ferenc utcai leendő művészeti fejlesztő központ is.
Napirend előtt: mikor kezdődnek az útfelújítások?
Napirend előtt: mikor kezdődnek az útfelújítások?
A kádártai és rátóti utak, a Cholnoky fái és a Cserepes utca szemete is szóba került napirend előtt a képviselő-testület májusi ülésén.
Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Növekedett az utasszám, és ezzel együtt a jegy- és bérletárusításból származó bevétele is a V-Busznak tavaly, a tendencia pedig az idén tovább erősödött – derült ki a cég éves beszámolójából, amit csütörtökön vitatott meg közgyűlésén a képviselő-testület.