Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló

2021. július 31. 15:27 // Forrás: MTI
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.

A nagyszerűen hajrázó Milákot csak a favorit, 100 méter gyorson is győztes amerikai Caeleb Dressel tudta megelőzni, aki 49.45 másodperces világcsúcsot úszott.

Kapcsolódó cikk
Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón
Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szombati napján.

Szombaton két csapatsportágban is érdekeltek voltak a magyarok, és mindkettőben sikerélményben lehetett részük: a férfi vízilabdázók 11-8-ra győzték le az Egyesült Államokat, és a csoportkör utolsó fordulójának eredményétől függetlenül a negyeddöntőbe jutottak. Női kézilabdában a magyar válogatott három vereség után 29-25-re jobbnak bizonyult a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországnál, így életben tartotta továbbjutási esélyét.

Kapcsolódó cikk
Legyőzte az amerikaiakat és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott
Az Európa-bajnok magyar válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában, szombaton, ezzel már biztosan negyeddöntős.

Triatlonban az új olimpiai versenyszám, a vegyes váltók küzdelmében a Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás összeállítású magyar csapat a 11. helyen zárt, míg a női kardozók csapatversenyében a Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár alkotta együttes mindhárom mérkőzését elveszítve nyolcadikként végzett. A triatlon ezzel a számmal ért véget Tokióban, míg a vívóknál az utolsó számban - a férfi tőrözők csapatversenyében - már nincs magyar érdekeltség.

Kapcsolódó cikk
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Sportlövészetben Mészáros Eszter a 26. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában.

Atlétikában Kozák Luca 100 méteres gátfutásban 12.97 másodperccel a harmadik lett futamában, így biztosan lépett tovább az elődöntőbe, míg a vitorlázóknál a Finndingiben szereplő világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor nyolc futam után is megőrizte harmadik helyét, miután a szombati két futamban harmadikként, majd ötödikként végzett.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Fellobbant a láng Olümpiában Párizs 2024 Fellobbant a láng Olümpiában Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja. 2024. április 16. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.