Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Javíthat a női kézi- és a férfi vízilabda-válogatott

2021. július 26. 14:32 // Forrás: MTI
A férfi vízilabda- és a női kézilabda-válogatott is javíthat kedden a nyitó fordulóbeli vereségét követően a tokiói olimpián.

Vasárnap a pólósok a görögöktől, a kézisek pedig a franciáktól kaptak ki minimális különbséggel. Kedden a vízilabdázókra a házigazda japánok várnak, és a mérkőzésen várhatóan csak a győzelem mértéke lesz kérdéses. Ugyanakkor Elek Gábor szövetségi kapitány alakulata azzal a brazil csapattal találkozik, amelyet ugyan a közelmúltban kétszer is legyőzött a felkészülési szakaszban, ugyanakkor nyilvánvaló volt, hogy egyik válogatott sem "fedi fel az összes lapját".

A brazilok ellen javíthat a magyar női kézilabda-válogatott - Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltA brazilok ellen javíthat a magyar női kézilabda-válogatott - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A cselgáncsozó Ungvári Attila jó teljesítménnyel éremközelbe kerülhet, akárcsak a légpuska vegyescsapat számban a Mészáros Eszter, Péni István kettős.

Hosszú Katinka, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás révén magyar éremesélyesek ugranak medencébe kedden, de egyelőre még csak az elődöntőben kell bizonyítaniuk. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter vegyesen címvédő, és a hétfői előfutamból második idővel került tovább. A 200 méter pillangón a világbajnok, világcsúcstartó Miláktól lehet kiemelkedő eredményt várni, ő az első helyen jutott az elődöntőbe, míg ugyanebben a számban a Rióban bronzérmes Kenderesi a nyolcadik idővel jutott tovább a 16 közé.

Közép-európai idő szerint 13.21-kor a Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Kalmár Ákos is bemutatkozik a 800 m gyors előfutamában.

Kedden elkezdik versenyüket a Finndingi osztály legjobbjai, köztük a világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor.

A hegyikerékpárban Vas Kata Blanka bátor tekeréssel okozhat kellemes meglepetést. A két triatlonosnak - Bragmayer Zsanettnek és Kovács Zsófiának - erőt adhat Bicsák Bence hétfői hetedik helye.

A két tollaslabdázó, Sárosi Laura és Krausz Gergely vereséggel kezdett, és most sincs sok esélye javításra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.