2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Fürdőkádból zuhanytálca? Lehetséges!

2021. július 26. 9:05

Bárki, aki idős emberrel él együtt, vagy épp idős emberek ápolásával foglalkozik, tökéletesen tudja, hogy a legtöbb baleset a fürdőszobában történik meg.

Amit az emberi test könnyedén megcsinál harminc- vagy negyvenévesen, az bizony már nem megy olyan simán hetven- vagy nyolcvanesztendősen. Elég egy óvatlan mozdulat, egy gyengébb izomzat, és máris megvan a baj.

Természetesen sokat lehet tenni annak érdekében, hogy ezek a balesetek megelőzhetőek legyenek. Erre szakosodott az UDOOR fürdőkádajtó csapata.

Mit tud egy fürdőkádajtó?

Biztonságot ad a nehezen mozgó szeretteinknek. Nem kellenek nagy vagy hirtelen, esetleg megerőltető mozdulatok ahhoz, hogy olyan hétköznapi dolgot megtegyenek, mint a tisztálkodás.

Elegendő egy kis ajtót kinyitni, besétálni rajta, és máris biztonságban és balesetmentesen lehet fürdeni vagy épp zuhanyozni.

Miért jobb a fürdőkádajtó, mint a zuhanytálca?

Rengeteg indok van rá, a legütősebb ötöt hozzuk is:

  1. Felfordulás nélkül megoldható az ajtó beszerelése. Ki látott már olyan akadályozott vagy szimplán idős embert, akinek kedve lenne naphosszat egy felújítás romjait takarítgatni?
  2. A zuhanytálca egy funkciót tud csak ellátni, a fürdőkádajtós kád viszont kétfunkciós: szolgálhat zuhanyzóként, de tökéletes szigetelése folytán az ajtó bezárása után ugyanúgy ellátja a fürdőkád funkciót is. Ennek köszönhetően nem kell választani a frissítő zuhany vagy a kellemes, nyugtató ülőfürdő között, szüleink, idős rokonaink vagy akár saját magunk is élvezhetjük ezt az áldásos sokoldalúságot.
  3. Nem elhanyagolható előnye a fürdőkádajtónak, hogy töredék összegből kijön, mint akár egy zuhanytálca beszerelése. Alig jár bontással, a csempék érintetlenek maradnak, nem kell tucatnyi szakembert megbízni, kifizetni, és a kapacitáshiány miatt akár hónapokig várni, mire a szétdúlt fürdőszobából újra komfortos, használható helyiség lesz.
  4. Az ár mellett az időfaktor épp olyan fontos: minél gyorsabban válik kockázatmentessé az otthon, minél hamarabb megszüntetjük a veszélyforrásokat, annál gyorsabban lesz egyszerűbb és kényelmesebb szüleink, nagyszüleink vagy akár a saját életünk.
  5. Garancia: manapság egy magánvállalkozásban dolgozó szakember nemigen tud szavatosságot vállalni, ezért érdemes több éve, esetleg évtizede működő céggel dolgoztatni, akik tudnak garanciát is adni, ahogy azt az UDOOR fürdőkádajtó esetében is tapasztalhatják a megrendelők.

A fentiek fényében minden logikus érv amellett szól, hogy mihamarabb készíttess ajtót a kádadra

Biztosan meg lehet oldani?

Ha szimpatikus az ötlet, érdemes minél hamarabb utánajárni, hogy a te kádad is ajtósítható-e, de a jó hír, hogy szinte minden anyaggal megoldható az ajtó beszerelése. Rengeteg információ áll rendelkezésedre, képek, vélemények tucatjai, amik mind megkönnyítik a saját döntésed.

Élj felesleges kockázatok nélkül, de csak okosan iktasd ki a lehetséges veszélyforrásokat! 
 

vehir.hu

További cikkek

A fogturizmus elterjedése
A fogturizmus elterjedése
Így indítsd el gyorsítósávon a vállalkozásodat
Így indítsd el gyorsítósávon a vállalkozásodat
Összezárt a marketingszakma és tudásmegosztással támad a járványhelyzet után
Összezárt a marketingszakma és tudásmegosztással támad a járványhelyzet után
Hatalmas érdeklődés övezte a hosszú idő után első személyes találkozást jelentő Marketing Summit Hungary konferenciát. Az eseményen átadták a szakma által megszavazott 50 legsikeresebb marketing és kommunikációs döntéshozónak szóló elismeréseket is. A Balogh László államtitkár pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár által megnyitott eseményen 40 szakmai előadó osztotta meg tapasztalatai és gondolatait a marketing szakma és a KKV szektor üzleti és gazdasági döntéshozóival.
A csillagjegyed elárulja, hogyan bánsz a pénzzel!
A csillagjegyed elárulja, hogyan bánsz a pénzzel!
A veszprémi Plazma Center gondoskodik a hasznos én-időről
A veszprémi Plazma Center gondoskodik a hasznos én-időről
A veszprémi Plazma Center nem csak a fizikai egészség terén vállal szerepet, hanem igyekszik a mentális egészség erősítésében is segíteni. Ezen a héten az "Éljen az én-idő!" elnevezésű tematikus napjukon Suri Irén, pszichológus adott tanácsokat, hogyan lehet könnyebben átvészelni a szürke őszi hónapokat, valamint, hogy hogyan tud segíteni ebben a Plazma Center. Videónkban mutatjuk a praktikákat.