Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Új üzemcsarnokot épített a Beurer Veszprémben

2021. július 20. 21:25
Több, mint 4000 négyzetméteres csarnoképületet épített a Beurer Hungária Kft. Veszprémben. Az orvostechnikai eszközök gyártására specializálódott cég beruházását a magyar kormány is támogatta, az átadón pedig jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki a fejlesztés nemzetstratégiai jelentőségére is rávilágított.

„Növelni kell az orvostechnikai eszközök gyártási kapacitását, amelyek hozzájárulnak az egészségügyi védekezés sikeréhez további járványhullámok esetén is” - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a veszprémi Beurer Hungária Kft. csarnokavatóján kedd délután.

A német tulajdonú, veszprémi székhelyű cég fő profilját az orvostechnikai eszközök gyártása jelenti, eddig főként melegítőpárnákat, takarókat készítettek, évente 2,5 millió darabot, az utóbbi időben nyitottak a maszkok, vérnyomásmérők, érintés nélküli lázmérők és nagy teljesítményű infralámpák készítése felé.

Ehhez az 1,7 milliárd forintos beruházásukhoz nyertek 485 millió forint állami támogatást, amelynek segítségével alig 8 hónap alatt megépülhetett a kétszintes, egyenként 1500 négyzetméteres csarnok, amelyhez további 1250 négyzetméteres raktárépület és a szükséges irodák is tartoznak.

Szijjártó Péter az ünnepélyes átadón úgy fogalmazott, a járvány rámutatott, hogy rendelkezni kell azokkal a stratégiai képességekkel, amelyek békeidőben logikátlannak tűnnek, nyugodt körülmények között pénzügyileg nehezen magyarázhatók, de amikor vészhelyzet van, akkor életek megmentésére alkalmasak. Hozzátette, hogy ezért is tett meg a kormány mindent annak érdekében, hogy Magyarországnak legyen saját maszkgyártási, lélegeztetőgép-gyártási képessége, ezért építettek oltóanyaggyárat és vettek teherszállító repülőgépet is.

„A magyar-német gazdasági kapcsolatok alapvetően határozzák meg a magyar gazdaság fejlődését. Németország a legnagyobb beruházó Magyarországon, a két ország közti kereskedelmi forgalomban pedig az első négy hónapban 16%-os növekedés valósult meg” - tette hozzá.

A miniszter további fontos számokra is felhívta a figyelmet, amelyek meghatározóak az ország szempontjából. Egyrészt az 5,5 millió beoltottal a járványügyi korlátozások nagy részét feloldhatták, a következő lépcsőfok pedig az 5,5%-os gazdasági növekedés lehet, amelynek elérése szükséges ahhoz, hogy jövőre a gyermeket nevelő szülők visszakaphassák az idén befizetett SZJA összegét.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője a csarnokavatón arról beszélt, Veszprémről sokaknak a kultúra és a sport jut először eszébe, de az itt működő vállalatok legalább ennyire fontosak a város sikerében. Ezen cégek közül a Beurer Hungária Kft. majdnem 30 éve biztosít megélhetést helyben csaknem 300 családnak. Kitért a cég megközelítését szolgáló Pápai útra is, melyet az önkormányzat az iparterületi infrastruktúra-fejlesztés részeként újított meg.

Soós Csaba, a Beurer Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, a cég sikertörténete mögött jó szándékú emberek sok-sok munkája áll. Utalva ezzel arra, hogy a német tulajdonú vállalat még az 1990-es évek elején döntött úgy, hogy Veszprémbe költözik, azóta pedig töretlenül fejlődik és járul hozzá az orvostechnikai eszközök fejlesztéséhez és a helyi gazdaság erősítéséhez.

A Beurer Hungária Kft elektronikusan leadott beszámolója szerint 2019 áprilisa és 2020 márciusa közt több mint 27 millió eurós árbevételt ért el, amely egymillió euróval meghaladta az egy évvel korábbit. Adózás előtti eredménye 2,392 millió euró volt, az időszakban 272 dolgozót foglalkoztatott.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.