Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

500 új munkahely jön létre Nemesvámoson

2021. július 20. 17:47
Az osztrák tulajdonú Knapp Hungary a tavaly kivonult MTD Hungária helyére érkezik és fejleszt. A beruházást a magyar kormány is támogatja-jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd délután Nemesvámoson.

Az amerikai hátterű, fűnyírógyártásban érdekelt MTD Hungária tavaly döntött úgy, hogy 25 év után leállítja nemesvámosi gyártósorát, ezzel mintegy 465 munkahelyet megszüntetve. Az egy éve üres gyárcsarnokot egy raktárlogisztikai eszközöket gyártó osztrák cég, a Knapp Hungary veszi át, mely 500 új munkahelyet hoz létre, és hajt végre fejlesztést.

A csarnok egy évig állt üresen.A csarnok egy évig állt üresen.

A beruházás értéke mintegy 6 milliárd forintba kerül, melyet a magyar kormány 1,4 milliárd forinttal támogat- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd délután Nemesvámoson.  Mint mondta, a Knapp beruházásáért húsz ország közti versenyt nyert meg Magyarország és Nemesvámos.

- Az elmúlt másfél év egészségügyi és gazdasági szempontból is emberpróbáló időszak volt mindenki számára, a nálunk erősebb és gazdagabb országok is térdre kényszerültek a világjárvány alatt. Magyarország az időben koordinált lépésekkel hatékony válaszokat tudott adni a kihívásokra- mondta a tárcavezető, aki szerint olyan elementáris gazdasági versenyben vagyunk, amelyben csak azok tudnak nyerni, akik képesek beruházásokat magukhoz vonzani.

-Döntő szempont lesz az elvesztett munkahelyek pótlása is, amelyben Magyarország jobban áll, mint a többi európai ország, mert komoly beruházásösztönző programokat indított. Ennek köszönhetően itthon jóval kevesebb vállalatnak kellett bezárnia. Kiemelte, az időben meghozott gazdasági döntéseknek köszönhetően idén 43 ezer fővel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. július 20-án NemesvámosonSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. július 20-án Nemesvámoson

A Knapp a világ 53 országában van jelen, és olyan magas technológiai működést fog garantálni, ami kifejezetten nagy hozzáadott értéket jelent -hangsúlyozta. Szijjártó azt is elmondta: a hazai gépipar idén tavalyhoz képest 32%-os növekedést tudott felmutatni.

Ovádi Péter parlamenti képviselő kifejtette: tavaly szomorú hírként érte Nemesvámost és a térséget, amikor kiderült, hogy az MTD több mint két évtized után elhagyja a települést, ám a polgármesterrel (Sövényházi Balázs – a szerk.) igyekeztek mindent megtenni azért, hogy új céget csábítsanak a megüresedett 90 ezer négyzetméteres csarnokba. Először a Bock Hungária érkezett, most pedig a Knapp hoz létre több munkahelyet, mint amennyi megszűnt. Cél, hogy Nemesvámost és a térséget a jövőben is fejleszteni tudják.

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője a nemesvámosi beruházás-bejelentő sajtótájékoztatón.Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője a nemesvámosi beruházás-bejelentő sajtótájékoztatón.

Franz Mathi, a Knapp Hungary működéséért felelős igazgató arról beszélt: cégcsoportjuk több ágazatban, köztük az egészségügy, a divat, a kiskereskedelem, az élelmiszer-kiskereskedelem és az ipar területén kínál személyre szabott logisztikai megoldásokat.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok 1848 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok Az 1848-49-es szabadságharc egyéni döntések sokasága volt, amiket összekapcsolt a közösség akarata, mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő Nemesvámoson, a település március 15-ei ünnepségén. A képviselő arról is szót ejtett, hogy a magyarok miért hordják a szívük fölött a kokárdát és miért nem a kalapjukra tűzik azt. 2024. március 16. 13:22 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.