Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Férfi kézilabda Európa-liga: svéd ellenfelet kapott a Füred

2021. július 20. 13:27 // Forrás: MTI
A Csurgói KK két év után ismét a román HC Dobrogea Sud Constanta csapatával találkozik a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjében. A BKSE-re a Malmö vár.

A Csurgói KK két év után ismét a román HC Dobrogea Sud Constanta csapatával találkozik a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjében.

Az európai szövetség (EHF) bécsi székházában tartott keddi sorsoláson az is eldőlt, hogy az első fordulóban a somogyiak hazai pályán kezdik a párharcot augusztus 28-án vagy 29-én, az idegenbeli visszavágóra egy héttel később kerül sor.

Július 19-én megtartotta az első edzését a füredi csapat - Fotó: BKSEJúlius 19-én megtartotta az első edzését a füredi csapat - Fotó: BKSE

A Csurgó 2019 őszén már találkozott a Constantával a második számú európai kupasorozat selejtezőjében, akkor az első meccset vendégként 24-22-re megnyerte, a hazai visszavágót 21-19-re elveszítette, vagyis idegenben szerzett több góljának köszönhetően továbbjutott.

A Balatonfüredi KSE ellenfele a svéd HK Malmö lesz, a magyar együttes ugyancsak hazai pályán kezdi a párharcot.

A selejtező második fordulójának sorsolására szeptember 7-én kerül sor.

Az Európa-ligára idén 52 klub nevezett, közülük a magyar élvonalban bronzérmes Grundfos Tatabánya KC, valamint további tíz csapat a csoportkörben kezdi meg szereplését. A 24 csapatos csoportkört szeptember 30-án sorsolják, az első fordulóra október 19-én, az utolsóra március 8-án kerül sor. A rájátszás első körét márciusban, a negyeddöntőt áprilisban rendezik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.