Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

MOB: valamennyi magyar sportoló védett lesz az olimpián

2021. július 11. 15:32 // Forrás: MTI
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének pénteki döntése értelmében a magyar sportolók csak akkor vehetnek részt a július 23-án kezdődő tokiói olimpián, ha védettek a koronavírussal szemben.

A MOB honlapja szerint az elnökség egyhangúlag fogadta el az orvosi bizottság javaslatát, és ezzel határozati szintre emelte a korábban megfogalmazott álláspontját. A beszámoló szerint az egyik szerb evezős pozitív mintát adott Japánban, majd a vele utazó négy társát is két hétre karanténba helyezték. A MOB orvosi bizottsága ezután tette meg javaslatát.    

A rendkívüli elnökségi ülésen elhangzott, hogy a 363 tagú magyar delegációból - amelyben 176 a sportoló - mindössze hárman nem rendelkeznek védettséggel.

Fotó: MOBFotó: MOB

"A szerb sportolók esete megmutatta, hiába voltak korábban olyan jelzések, hogy egy esetleges pozitív PCR-tesztet mérlegelés követ majd, a japánok üzenete egyértelmű: ha egy sportoló nem védett, nemcsak saját, hanem csapattársai részvételét is kockára teszi" - emelte ki Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Hangsúlyozta, nyilvánvalóan mindenki tisztában van vele, hogy nincs százszázalékos biztonság, ugyanakkor minden egyéb kérdést háttérbe kell szorítania annak, hogy senki ne essen el azért az olimpiai részvételtől, mert ezen a téren a MOB nem tett meg minden tőle telhetőt.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Fellobbant a láng Olümpiában Párizs 2024 Fellobbant a láng Olümpiában Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja. 2024. április 16. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.