Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem változik a Temetőhegy forgalmi rendje

2021. június 20. 13:52
Marad a jelenlegi forgalmi rend a Temetőhegy kis utcáiban, ezt a döntést a forgalomszámlálási adatok alapján hozta meg az önkormányzat. Csütörtökön lakossági fórumot is tartottak az illetékes szakemberek és Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője az ott élőkkel.

A megnövekedett autós forgalom miatt szerették volna a Völgyhd tér közelében élők, hogy ne lehessen kihajtani a Pápai útra autóval, viszont az itt végzett forgalomszámlálás ezt a változtatást nem indokolja, derült ki a csütörtök délutáni lakossági fórumon, amit a helyísznre hívott össze Halmay Gábor, önkormányzati képviselő.

A képviselő elmondta, több nap is végeztek forgalomszámlálást a reggeli és délutáni csúcsidőben, ezek alapján pedig kiderült, hogy átlagosan óránként 30 autó jár erre, azaz kétpercenként egy, ami a szakemberek álláspontja szerint nem indokolja azt, hogy korlátozzák az utca forgalmát.

Ugyanakkor a képviselő kéréssel is fordult az autósokhoz, akik legtöbbször kerülőutaknak használják a kisebb utcákat. Halmay Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a hetekben készült el teljesen a Pápai út, tehát nincs már korlátozás ott sem, így inkább arra ösztönzi az autóval közlekedőket, hogy használják ezt a főútvonalat.

Az elmúlt másfél évben egyébként több alkalommal is változott a forgalmi rend a Temetőhegyen. Lakossági kérésre többek közt egyirányúsították a László utcát a Csatár és a Táncsics utca között, a Béla utca és László utca elejére pedig behajatani tilos, illetve kivéve célforgalom esetén táblákat helyeztek ki.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.