Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

5 tuti tipp, amivel bejön a tuti!

2021. június 15. 11:20
A sportfogadások világa nagyon összetett és részletes tényeken alapszik. Ha bele szeretnénk tekinteni mi s hogy megy, akkor ez a cikk tökéletes barátunk lesz!

Sportfogadás. Egyszerű szó, kevésbé egyszerű jelentéssel. Az emberek többségének általában az az asszociáció jelenik meg a fejében, hogy ez egy szimpla fogadás, ahol pénzt rak az ember úgy, ahogy éppen kedve tartja. De ez korántsem így van. Ahhoz, hogy fogadásunk sikeres legyen, figyelembe kell vennünk néhány alapvető és kihagyhatatlan pontot. Nézzük, mik ezek pontosan!

1, Tájékozódás

Mielőtt belekezdünk egy ilyen tevékenységbe, ajánlatos alaposan körüljárni a témát. Ezáltal sokkal kompetensebbé válhatunk, ami azt eredményezi, hogy több nyerő fogadást leszünk képesek teljesíteni. Ez nemcsak elégedettséget és pozitivitást fog kiváltani belőlünk, hanem a pénztárcánk tartalma is jelentősen növekedhet. Ha megfelelően elsajátítjuk és kitanuljuk ezt a tevékenységet, akkor ezek a nyeremények nem alkalmi bevételt jelentenek, hanem beépülnek az életünkbe, állandó bevételforrássá válnak.

Tájékozódni többféle helyről is tudunk, megtehetjük interneten keresztül, de akár olvashatunk az adott témáról könyvekből. Az sem mindegy, hogy mit olvasunk, mit böngészünk. Rengeteg olyan specifikus lap, magazin, könyv van, amelyben leírják bizonyos sportok múltját és történetét. Ezekből a forrásokból megtudhatunk sok fontos információt, melyeket megszűrve elsajátíthatjuk a minták felrajzolását és a tippelés elkezdését. Manapság számos online oldalon megtalálhatunk különböző felmérések alapján készült statisztikákat, ezek igencsak hozzájárulnak tudásunk bővítéséhez, hiszen ezen alapszik az egész fogadás folyamata.

2, Felmérés

Természetesen a témát, sportágat illető kutatások felkeresése után a saját kompetenciáinkat is tanulmányoznunk kell. Ezalatt azt értjük, hogy először is felmérjük, melyik sportágakban vagyunk jártasak. Ha például úgy érezzük, a kosárlabda világa fekszik nekünk és ismerjük minden apró részletét, hátterét, aktuális helyzetét, akkor fogadásainkat tegyük meg a kosárlabdához fűződően. Viszont, ha a kosárlabda hidegen hagy minket, és inkább a futball világranglista meghatározó alakjait fújjuk kívülről, akkor tanácsos olyan fogadásokat keresni.

Érdemes minél több irányba nézelődni, mert könnyen megeshet, hogy ráérzünk egy addig teljesen ismeretlen sportágra, beleássuk magunkat és szinte szakértőkké válunk. Illetve nem árt több lábon állni sportok tekintetében sem, hiszen így még szabadabban variálhatjuk a fogadásainkat.

3, Fogadás

Természetesen enélkül nem működik a fogadás, de ez magától értetődő. A különböző mérkőzésekre, versenyekre kötött sportfogadás okat online fogadóirodáknál tudjuk megtenni, nagyon könnyen kezelhető, felhasználóbarát oldalak vannak manapság, melyeken keresztül egyszerűen és gyorsan meg tudjuk tenni tétjeinket.

Változó szűrők szerint választhatjuk ki, mire szeretnénk fogadni, ugyanis maga a fogadás nem abban merül ki, hogy egy focimeccsen résztvevő két fél közül az egyik csapat győzelmére fogadunk. Tehetünk arra is pénzt, hogy az adott mérkőzést befolyásoló tényezők hogy alakulnak majd a meccs leforgása alatt. Fogadhatunk például arra, hogy egy játékossal mi történik majd a meccs alatt, vagy futballmeccs esetén arra, hogy hány szöglet, hány büntető, és egyéb meghatározó esemény történik a meccsen. Ezek persze elég különleges példák, de a lényeg, hogy nem tudunk belefásulni az állandóan megjátszott téteknél, hanem betekintést nyerhetünk a meccsek másik oldalára egyaránt. Tehát elég szerteágazó irányokban tehetünk téteket, nem kell leragadnunk a hagyományos és jól beváltnak hitt „Hány gól lesz a meccsen?” és „Melyik lesz a győztes csapat?” kérdések megválaszolásánál.

4, Bátorság

Ahogy a mondás is tartja: bátraké a szerencse! Merni kell bátran játszani és téteket rakni, hiszen úgy lehet igazán nagyot kaszálni, ha az induló tőke már alapjában nagy, a nyeremény hatalmas mértékben megsokszorozódik. Akaszthatunk akkora összegeket, amelyeket a legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna. Természetesen itt is igaz, hogy a realitás talaján maradva válasszuk ki a fogadásra szánt összeget. Ne hagyjuk, hogy az impulzusok és a felhevült érzelmi állapot befolyásoljon minket a végleges összeg megtételében, mert könnyedén túllendülhetünk az általunk megengedhetőnek vélt összeghatáron, ami pedig nem vezet jóra – főleg nem hosszú távon.

5, Türelmesség

Türelmesnek kell lennünk a folyamat során, nem biztos, hogy az első fogadásaink sikeresek lesznek. De ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk, mert nem értünk hozzá és hogy sosem csap meg minket a győzelem szele. Ki kell tapasztalnunk, melyik fogadásaink arattak nagyobb sikereket, melyik az, amelyik esetleg soha nem hozott pénzt a házhoz.

A kezdők szerencséje persze előfordulhat sportfogadós pályafutásunk kezdetén, de ne bízzuk el magunkat és ne vegyük könnyelműen a további fogadásokat. Folyamatosan fejlesszük magunkat és ássuk magunkat minél mélyebbre a sikeresnek bizonyuló eredményeinkben, hiszen így még nagyobb sikerekre tehetünk szert. Ezeket a tanulmányozó folyamatokat a már fentebb említett, specifikusan sporttal foglalkozó helyeken tehetjük meg hatékonyan.

+1, Racionalitás

Fontos, hogy maradjunk meg mindig az észszerűség határain belül és ne verjük magunkat adósságba. Nagyon könnyű átesni a ló túloldalára, és ha megindulunk a lejtőn, nagyon nehéz visszafordulni. Ezért is lényeges, hogy mindig jól lássuk át az adott helyzetet és reálisan fel tudjuk mérni, mire mennyit és mikor fogadunk. Ugyan embere válogatja, de meglehetősen könnyen függővé tud válni az ember, ha nem tartja be a mértékletességre vonatkozó szabályokat.

Ezen fogadásokat felnőtt életkorral, illuminált állapottól mentesen végezzük, saját felelősségünkre. Mindig olyan összeggel játsszunk, amelynek elvesztése nem okozna eget rengető traumát. A fogadásokat higgadt fejjel, átgondoltan tegyük meg, ne engedjünk a kísértésnek, amelyet a pillanat hevében tennénk és később megbánnánk. Jó fogadást, eredményes tippeket mindenkinek!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.