2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében

2021. június 12. 9:00
Az öt busznak köszönhetően teljesen megújul a Veszprém megyei helyközi csuklósbusz-állomány, így éves szinten közel 3,6 millió utas számára biztosít kényelmesebb utazást.

Június 11-étől Veszprém megye útjain is megkezdik szolgálatukat a Volánbusz új, MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművei. Az öt autóbusz annak a 204 darabos flottának a tagja, amelynek megvásárlásról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. Az új, magas komfortfokozatú járművekkel országszerte találkozhatnak majd az utasok a helyközi elővárosi vonalakon- tudatta a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága pénteken közleményben.

A 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt 204 darab új, csuklós autóbusz több ütemben, várhatóan augusztus végéig folyamatosan érkezik és kezdi meg szolgálatát a Volánbusz kötelekében. A korszerű autóbuszokkal Veszprém megyében a Pápa-Nagytevel-Ugod, Pápa-Nemesgörzsöny, Pápa-Pápadereske-Dáka-Pápa, Veszprém-Hajmáskér-Várpalota, Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár, Veszprém-Hajmáskér-Öskü-Várpalota/Pétfürdő, Veszprém-Berhida-Várpalota, Veszprém-Berhida-Ősi, Veszprém-Balatonfűzfő, Veszprém-Balatonfűzfő-Küngös, Veszprém-Fűzfőgyártelep-Balatonalmádi, Veszprém-Nemesvámos-Veszprémfajsz, Veszprém-Herend-{Szentgál/Csehbánya}, Balatonalmádi-Fűzfőgyártelep autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósok, akadálymentes kialakításúak és 300 kg teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6D besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2018 óta országszerte 866 új és újszerű autóbusz jelent meg az utakon. A társaság 2021-ben 1665 busz beszerzésére indít közbeszerzési eljárást. A járművekből várhatóan közel 700 megérkezik az év végéig, a többi 2022-ben áll forgalomba. Jövő év végéig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul - írta közleményében a Volánbusz Zrt.

vehir.hu