Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól

2021. június 11. 11:53
A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.

Az ingatlant határozatlan idejű haszonkölcsön szerződés keretében vehetik birtokba a polgárőrök. A szövetség eddig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében, egy aprócska helyiségben működött, amit azonban már rég kinőttek, így az új, nagyobb, találkozók megrendezésére is alkalmas iroda mindenképp előrelépést jelent a szervezetnek. Még úgy is, hogy a huzamosabb ideje nem használt ingatlan felújításra szorul, és ennek költségeit is ők viselik majd – mint azt Mezei József, a szervezet elnökhelyettese kifejtette, a tagdíjakból rendelkezésre álló összeg mellett pályázatokból és támogatásokból fedezik majd a rekonstrukciót.

A haszonkölcsön szerződés megkötéséről a rendkívüli jogrend idején a polgármester döntött. Porga Gyula azzal indokolta az együttműködést, hogy egy megyeszékhelynek feladata együttműködni a környező településekkel, és befogadni a megyei szintű kezdeményezéseket, kiváltképp, ha azok olyan, a közösséget szolgáló feladatot látnak el, mint a polgárőrök. A civil szerveződésként működő polgárőrségek békeidőben a közbiztonságért és a köztisztaságért felelnek a rendőrökkel együttműködve, a pandémia idején azonban ennél sokkal több feladatot is vállaltak: így például gyógyszereket szereztek be, ételt szállítottak házhoz a rászoruló, idős polgároknak. 

Porga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodástPorga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodást

A polgármester megjegyezte: az együttműködéstől azt is várja, hogy az Veszprémben is előre lendítheti a polgárőrség helyzetét. Városunkban ugyan aktívak és lelkesek a civil rendvédők, számuk azonban csekély, amit tagtoborzással és egy új szervezet megalapításával szeretnének növelni. A megyei polgárőr iroda kialakításával a Cholnokyvárosban élők is nyernek, hiszen amellett, hogy egy joggal kifogásolható környezetű épületet rendbe tesznek, a polgárőrök gyakori jelenléte a közbiztonságra is pozitív hatással lehet.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. tegnap 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.