2021. június 15.
//
Jolán névnap

Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól

A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.

Az ingatlant határozatlan idejű haszonkölcsön szerződés keretében vehetik birtokba a polgárőrök. A szövetség eddig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében, egy aprócska helyiségben működött, amit azonban már rég kinőttek, így az új, nagyobb, találkozók megrendezésére is alkalmas iroda mindenképp előrelépést jelent a szervezetnek. Még úgy is, hogy a huzamosabb ideje nem használt ingatlan felújításra szorul, és ennek költségeit is ők viselik majd – mint azt Mezei József, a szervezet elnökhelyettese kifejtette, a tagdíjakból rendelkezésre álló összeg mellett pályázatokból és támogatásokból fedezik majd a rekonstrukciót.

A haszonkölcsön szerződés megkötéséről a rendkívüli jogrend idején a polgármester döntött. Porga Gyula azzal indokolta az együttműködést, hogy egy megyeszékhelynek feladata együttműködni a környező településekkel, és befogadni a megyei szintű kezdeményezéseket, kiváltképp, ha azok olyan, a közösséget szolgáló feladatot látnak el, mint a polgárőrök. A civil szerveződésként működő polgárőrségek békeidőben a közbiztonságért és a köztisztaságért felelnek a rendőrökkel együttműködve, a pandémia idején azonban ennél sokkal több feladatot is vállaltak: így például gyógyszereket szereztek be, ételt szállítottak házhoz a rászoruló, idős polgároknak. 

Porga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodástPorga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodást

A polgármester megjegyezte: az együttműködéstől azt is várja, hogy az Veszprémben is előre lendítheti a polgárőrség helyzetét. Városunkban ugyan aktívak és lelkesek a civil rendvédők, számuk azonban csekély, amit tagtoborzással és egy új szervezet megalapításával szeretnének növelni. A megyei polgárőr iroda kialakításával a Cholnokyvárosban élők is nyernek, hiszen amellett, hogy egy joggal kifogásolható környezetű épületet rendbe tesznek, a polgárőrök gyakori jelenléte a közbiztonságra is pozitív hatással lehet.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződtek a feltárások a tihanyi apátság altemplomában, így ismét látogatható a Királykripta, ahol az alapító I. András király sírhelye is megtalálható. Feltételezések szerint a királyi családtól származó csontokat is találtak az altemplom feltárása során - közölte a munkálatokról tartott hétfői tihanyi sajtótájékoztatón Takács Ágoston vezető régész.
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járműfejlesztői nyilvántartásába vette a Pannon Egyetemet. A járműfejlesztési státusz immár lehetőséget ad az egyetemnek az egyedileg fejlesztett járműrendszerek, mérőberendezések és aktuátorok nem csak tesztpályán, hanem közúton történő tesztjeinek elvégzésére is.
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.