2021. június 15.
//
Jolán névnap

Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin

2021. június 9. 21:32
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.

A világjárvány legsúlyosabb hónapjaiban sem tétováztak, folyamatosan járták a környéket, hogy az ínséges időkben is kultúrához juttassák a közönséget. A Veszprémi Petőfi Színház jelesre vizsgázott társadalmi felelősségvállalásból, mi azonban nemcsak az elmúlt időszakukra voltunk kíváncsiak. Oberfrank Pált színészi pályafutásáról, fővárosi és vidéki színházak különbségeiről, veszprémiségről és a színházak politizálásáról is kérdeztük, ő pedig nem félt kifejteni véleményét.

Bár a címlapon a kultúra kapott főszerepet, jubileumi számunkban gyökereinkről sem feledkeztünk meg. Az olvasókat Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti, Üzlet-trend rovatunkban pedig az épülő Szakipark fejlesztésről számolunk be.

Csalló Jenővel, az ország egyik legjobb pálinkafőző mesterével igazán jóízű és személyes beszélgetést folytattunk családi vállalkozásuk felépítéséről, a minőségről, mint motivációról, a jó pálinkáról, hagyománytiszteletről és örökségről, s még néhány kulisszatitkot is megosztott velünk.

A hagyomány fontos szerepet játszik Jámbor Péter életében is, aki nemcsak az alkotás megszállottja, de a régmúlt idők egyszerű, praktikus darabjaiért is rajong, emellett nagy tisztelője a természetnek: bőrműves vállalkozását is ezekre a pillérekre építette, felelevenítve egy ősi szakmát is.

Hogy a természet valóban csodálatos, azt eddig is tudtuk, de erre még inkább ráerősített, amikor 1000 méter magasból, egy hőlégballon kosarából nézhettünk le a magyar tengerre és a kizöldült balatoni tájra: a Balaton Ballooning csapatával nemcsak interjút készítettünk, de személyes tapasztalatokra építve azt is elmondjuk, miért van ott a helye mindenképpen a bakancslistán a hőlégballonozásnak.

Veres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodójaVeres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodója

S ha már utazás – mert a hőlégballon hivatalosan tömegközlekedési forma –, írunk arról is, miért lenne fontos, hogy hedonista élményhajhászás helyett átgondoltabban utazzunk, ehhez pedig ötleteket is adunk. De szót ejtünk a fenntarthatóságról a Feltöltő Pont kapcsán is, s ajánlunk néhány prémium pástétomot is a Nivegy-völgyből, ha már nemcsak a környezetünknek, de magunknak is jót szeretnénk tenni.

Legújabb lapszámunkban emellett interjúztunk Bagyó Sándorral és Trokán Annával is, ajánlunk néhány fesztivált a nyárra, művészek nyomába eredünk a Balaton partján és mozgóképes találkozóra invitáljuk az olvasókat. A részleteket online formában ITT olvashatják, míg a nyomtatott magazinért (is) keressék fel az ismét nyitó vendéglátóhelyeket, szállodákat, kulturális intézményeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.
OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók
OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók
Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az Önkéntes véradó virtuális kártyával hétfőtől - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából az MTI-vel.
Költözik a várból az érseki hivatal
Költözik a várból az érseki hivatal
Az első látványos szakaszához érkezett a veszprémi vár történelmi megújulása. Hosszas előkészületek után az Érseki Hivatal ideiglenesen a Boldog Gizella Szemináriumba költözik.