2023. január 28.
//
Károly, névnap

Jubileumi számmal jelentkezik az Ecoport magazin

2021. június 9. 21:32
25. lapszámához érkezett kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinja: Oberfrank Pállal, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával a címlapon megjelent az Ecoport.

A világjárvány legsúlyosabb hónapjaiban sem tétováztak, folyamatosan járták a környéket, hogy az ínséges időkben is kultúrához juttassák a közönséget. A Veszprémi Petőfi Színház jelesre vizsgázott társadalmi felelősségvállalásból, mi azonban nemcsak az elmúlt időszakukra voltunk kíváncsiak. Oberfrank Pált színészi pályafutásáról, fővárosi és vidéki színházak különbségeiről, veszprémiségről és a színházak politizálásáról is kérdeztük, ő pedig nem félt kifejteni véleményét.

Bár a címlapon a kultúra kapott főszerepet, jubileumi számunkban gyökereinkről sem feledkeztünk meg. Az olvasókat Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszönti, Üzlet-trend rovatunkban pedig az épülő Szakipark fejlesztésről számolunk be.

Csalló Jenővel, az ország egyik legjobb pálinkafőző mesterével igazán jóízű és személyes beszélgetést folytattunk családi vállalkozásuk felépítéséről, a minőségről, mint motivációról, a jó pálinkáról, hagyománytiszteletről és örökségről, s még néhány kulisszatitkot is megosztott velünk.

A hagyomány fontos szerepet játszik Jámbor Péter életében is, aki nemcsak az alkotás megszállottja, de a régmúlt idők egyszerű, praktikus darabjaiért is rajong, emellett nagy tisztelője a természetnek: bőrműves vállalkozását is ezekre a pillérekre építette, felelevenítve egy ősi szakmát is.

Hogy a természet valóban csodálatos, azt eddig is tudtuk, de erre még inkább ráerősített, amikor 1000 méter magasból, egy hőlégballon kosarából nézhettünk le a magyar tengerre és a kizöldült balatoni tájra: a Balaton Ballooning csapatával nemcsak interjút készítettünk, de személyes tapasztalatokra építve azt is elmondjuk, miért van ott a helye mindenképpen a bakancslistán a hőlégballonozásnak.

Veres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodójaVeres Zsuzsanna, a ZsuPaté pástétomok megálmodója

S ha már utazás – mert a hőlégballon hivatalosan tömegközlekedési forma –, írunk arról is, miért lenne fontos, hogy hedonista élményhajhászás helyett átgondoltabban utazzunk, ehhez pedig ötleteket is adunk. De szót ejtünk a fenntarthatóságról a Feltöltő Pont kapcsán is, s ajánlunk néhány prémium pástétomot is a Nivegy-völgyből, ha már nemcsak a környezetünknek, de magunknak is jót szeretnénk tenni.

Legújabb lapszámunkban emellett interjúztunk Bagyó Sándorral és Trokán Annával is, ajánlunk néhány fesztivált a nyárra, művészek nyomába eredünk a Balaton partján és mozgóképes találkozóra invitáljuk az olvasókat. A részleteket online formában ITT olvashatják, míg a nyomtatott magazinért (is) keressék fel az ismét nyitó vendéglátóhelyeket, szállodákat, kulturális intézményeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.