2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Koronczai Petrával erősített az MTK

2021. június 8. 21:21
MTK Budapest Facebook
A veszprémi születésű, mindössze tizennyolc esztendős Koronczai Petra az MTK Budapest NB I-es kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

Az MTK remek lehetőséget jelent számomra, hogy tovább fejlődhessek. Bízom benne, hogy lesz alkalmam a bizonyításra, és tudok is élni majd azzal. Természetesen az edző személye is sokat számított a döntésemben: Vovát kiváló szakembernek tartom, akitől sokat lehet tanulni

– nyilatkozta az MTK hivatalos közösségi oldalának a mindössze 18 éves átlövő.

Koronczai Petra az Éles Kézisuliban ismerkedett meg a sportágalapjaival, majd megfordult Dunaújvárosban, Győrben, legutóbb pedig Balatonbogláron. Koronczai alapembere az U19-es válogatottnak; 

tagja volt a 2018-ban Göteborgban, majd az egy évvel később, Celjében is Európa-bajnoki aranyérmet szerző korosztályos nemzeti csapatnak.

Koronczai Petra előtt szép jövő áll - Archív fénykép: EHFKoronczai Petra előtt szép jövő áll - Archív fénykép: EHF

Védekezésben mindenképpen szeretnék fejlődni, mert tudom, hogy ezen a téren vannak hiányosságaim. De tulajdonképpen a játék minden elemében szeretnék fejlődni, ezáltal pedig jobb játékossá válni. Erősségemnek talán azt tartom, hogy jól látok a pályán, olvasom a játékot, észreveszem a kínálkozó lehetőségeket akár a figurál közben is.

Bár Petra már korábban bemutatkozott az első osztályban, mégis a 2020/2021-es volt az első teljes idénye az élvonalban: a fiatal tehetség 23 mérkőzésen 93 gólig jutott a Boglári Akadémia-SZISE színeiben.

Szeretnék a lehető legtöbbet fejlődni a következő szezonban is, valamint minél jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot a céljai elérésében. De előtte még lesz egy kis dolgunk a válogatottal is: jó lenne megismételni a két évvel ezelőtti sikert

– zárta Koronczai Petra.

Simon Dani

További cikkek

Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Jól rajtoltak a magyar versenyzők a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre - akárcsak az adott szám döntőjére - kedden kerül sor. A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, míg a női kézilabda-válogatott a svédek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe.
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Janurik Kinga helyére Szikora Melinda került be a magyar női kézilabda-válogatott keretébe a tokiói olimpián.
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.