2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék

V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.

Hétfő délután három ellenzéki önkormányzati képviselő, Benczik Gabriella (P), Gerstmár Ferenc (LMP) és Hartmann Ferenc (MSZP) tartottak sajtótájékoztatót a Színházkertben, ahol hivatalosan bejelentették, hogy a jövőben a V99 névre keresztelt Facebook-oldalon fogják megosztani politikai üzeneteiket.

Benczik Gabriella tájékoztatása szerint, az elnevezés azt is üzeni, hogy az emberek 99%-ának a problémáira kell megoldást találni az ellenzéknek, nem pedig az 1% elitre kell fókuszálni.

balról jobbra: Hartmann Ferenc (MSZP), Benczik Gabriella (Pérbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP)balról jobbra: Hartmann Ferenc (MSZP), Benczik Gabriella (Pérbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP)

Gerstmár Ferenc hozzátette, az emberekhez legközelebbi politikai döntéshozatali szint a települési önkormányzatok szintje, amelyek csak széles körű autonómiával tudnak hatékonyan dolgozni. Nehezményezte, hogy a kormány kegyalapon juttat támogatásokat az önkormányzatokhoz, valamint szűkíti a mozgásterüket is.

Hartmann Ferenc is ezt a kijelentést erősítette meg, valamint kiemelte, a veszélyhelyzet alatt a parlament folyamatosan ülésezhetett, az önkormányzati testületek ülését viszont felfüggesztették, így kevesebb lehetőség is volt a vitákra, ami véleménye szerint a helyi demokrácia korlátozása volt. Június 15-től egyébként ismét lehet önkormányzati közgyűléseket tartani. Ugyanakkor hozzátette, hogy Veszprémben a polgármester a döntések előtt így is kikérte a képviselők véleményét egy-egy témában.

A három képviselő megerősítette, hogy újult lendülettel, a többség érdekében fognak politizálni, valamint bejelentették, hogy Veszprémben az ellenzéki előválasztáson az MSZP-LMP-Párbeszéd Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét fogja támogatni. Ennek kapcsán Gerstmár Ferenc kiemelte: Magyarországnak zöld miniszterelnökre van szüksége.

Hogy ki lesz az egyéni képviselőjelöltjük az előválasztáson, azt a közeljövőben fogják bejelenteni. Eddig DK-s színekben Csonka Balázs, helyi ügyvéd neve merült fel a legbiztosabb jelöltként, de nem tűnt el a pálya közeléből Kész Zoltán és Katanics Sándor sem.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Még júniusban lemondott Veszprém megye 3. sz. választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán, aki 2018 óta az országgyűlési képviselője az Ajkát, Sümeget és Tapolcát is magába foglaló térségnek. Az új elnök Navracsics Tibor lesz.
Jönnek, mennek az ellenzéki politikusok a megyei közgyűlés frakcióiban is
Jönnek, mennek az ellenzéki politikusok a megyei közgyűlés frakcióiban is
Hosszú idő után július 8-án, csütörtökön ismét ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés elején rögtön átigazolásról és frakciómegszűnésről is tettek bejelentést.
Gerstmár: meg kell nézni, mit érdemes megtartani, vagy elhagyni a kényszerintézkedésekből az oktatás területén
Gerstmár: meg kell nézni, mit érdemes megtartani, vagy elhagyni a kényszerintézkedésekből az oktatás területén
Az LMP helyi önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc az oktatási rendszer reformjait sürgette szerdai sajtótájékoztatóján.
Napirenden kívül: helyreálltak a foglalkoztatási adatok
Napirenden kívül: helyreálltak a foglalkoztatási adatok
A polgármester napirend előtt értékelte az elmúlt küzdelmes hónapokat, a képviselők lakótelepi parkolóról, falfestményekről és iskolai menzáról kérdeztek.
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Két előválasztási jelöltjét is bemutatta az MSZP-Párbeszéd Veszprém megyében. A pápai körzetben Grőber Attila méretteti meg magát, a megyeszékhelyen és térségében pedig Mesterházy Attila.