Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék

2021. június 7. 15:54
V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.

Hétfő délután három ellenzéki önkormányzati képviselő, Benczik Gabriella (P), Gerstmár Ferenc (LMP) és Hartmann Ferenc (MSZP) tartottak sajtótájékoztatót a Színházkertben, ahol hivatalosan bejelentették, hogy a jövőben a V99 névre keresztelt Facebook-oldalon fogják megosztani politikai üzeneteiket.

Benczik Gabriella tájékoztatása szerint, az elnevezés azt is üzeni, hogy az emberek 99%-ának a problémáira kell megoldást találni az ellenzéknek, nem pedig az 1% elitre kell fókuszálni.

balról jobbra: Hartmann Ferenc (MSZP), Benczik Gabriella (Pérbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP)balról jobbra: Hartmann Ferenc (MSZP), Benczik Gabriella (Pérbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP)

Gerstmár Ferenc hozzátette, az emberekhez legközelebbi politikai döntéshozatali szint a települési önkormányzatok szintje, amelyek csak széles körű autonómiával tudnak hatékonyan dolgozni. Nehezményezte, hogy a kormány kegyalapon juttat támogatásokat az önkormányzatokhoz, valamint szűkíti a mozgásterüket is.

Hartmann Ferenc is ezt a kijelentést erősítette meg, valamint kiemelte, a veszélyhelyzet alatt a parlament folyamatosan ülésezhetett, az önkormányzati testületek ülését viszont felfüggesztették, így kevesebb lehetőség is volt a vitákra, ami véleménye szerint a helyi demokrácia korlátozása volt. Június 15-től egyébként ismét lehet önkormányzati közgyűléseket tartani. Ugyanakkor hozzátette, hogy Veszprémben a polgármester a döntések előtt így is kikérte a képviselők véleményét egy-egy témában.

A három képviselő megerősítette, hogy újult lendülettel, a többség érdekében fognak politizálni, valamint bejelentették, hogy Veszprémben az ellenzéki előválasztáson az MSZP-LMP-Párbeszéd Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét fogja támogatni. Ennek kapcsán Gerstmár Ferenc kiemelte: Magyarországnak zöld miniszterelnökre van szüksége.

Hogy ki lesz az egyéni képviselőjelöltjük az előválasztáson, azt a közeljövőben fogják bejelenteni. Eddig DK-s színekben Csonka Balázs, helyi ügyvéd neve merült fel a legbiztosabb jelöltként, de nem tűnt el a pálya közeléből Kész Zoltán és Katanics Sándor sem.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. 2024. február 26. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.