Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban

2021. június 4. 15:16
A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.

Az ünnepélyes átadás csütörtökön délelőtt történt. Az eseményen a sportiskola igazgatója, Barták Péterné köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető úgy fogalmazott, ünnepnap számukra a mai, hiszen a pandémia következtében régen nyílt lehetőség összegyűlni. Háláját fejezte ki a fejlesztésben résztvevő szervezetek vezetőinek irányába. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ezen az úton haladhat majd az iskola.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, Veszprém egy sportos város, ezt bizonyítja, hogy a kézilabdacsapataink mellett a futsal- és jövőre már a női röplabdalakulatunk is az élvonalban szerepelhet. Az iskola területén történt beruházással kapcsolatban örömét fejezte ki: a politikus úgy fogalmazott, egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációja milyen körülmények között sportolhat.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)

A polgármester Porga Gyula (Fidesz-KDNP) ismertette, a fejlesztés közös erővel, a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. A beruházás tizennyolcmillió forintba került, ebből tíz százalékot vállalt át a város. Kiemelte, nemcsak átadni, fenntartani is szükséges lesz a pályát, amelyben a Szauer István vezette Tankerületi Központ is segítségére lesz a Báthorynak, ahol napi szinten oktatják a labdarúgást.

A gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályátA gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályát

Az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter rámutaott, az intézménybe közel százötven olyan gyermek jár, akik valamely helyi focicsapatban igazolt játékosként szerepelnek. Elmondta, a fejlődésüket nagyban fogja szolgálni a műfüves pálya, ahol bármilyen más sporttevékenységet is végezhetnek majd. Hozzátette, az iskola városunk futsalcsapatával együttműködésben is áll. Utóbbi szakmai partnerként is részt vett a fejlesztésben.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft. 2023. október 29. 8:35 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.