Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban

2021. június 4. 15:16
A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.

Az ünnepélyes átadás csütörtökön délelőtt történt. Az eseményen a sportiskola igazgatója, Barták Péterné köszöntötte a megjelenteket. Az intézményvezető úgy fogalmazott, ünnepnap számukra a mai, hiszen a pandémia következtében régen nyílt lehetőség összegyűlni. Háláját fejezte ki a fejlesztésben résztvevő szervezetek vezetőinek irányába. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ezen az úton haladhat majd az iskola.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Mindent megteszünk a gyermekekért!

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, Veszprém egy sportos város, ezt bizonyítja, hogy a kézilabdacsapataink mellett a futsal- és jövőre már a női röplabdalakulatunk is az élvonalban szerepelhet. Az iskola területén történt beruházással kapcsolatban örömét fejezte ki: a politikus úgy fogalmazott, egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációja milyen körülmények között sportolhat.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP)

A polgármester Porga Gyula (Fidesz-KDNP) ismertette, a fejlesztés közös erővel, a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. A beruházás tizennyolcmillió forintba került, ebből tíz százalékot vállalt át a város. Kiemelte, nemcsak átadni, fenntartani is szükséges lesz a pályát, amelyben a Szauer István vezette Tankerületi Központ is segítségére lesz a Báthorynak, ahol napi szinten oktatják a labdarúgást.

A gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályátA gyerekek az esemény után birtokba is vehették a pályát

Az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Finta Péter rámutaott, az intézménybe közel százötven olyan gyermek jár, akik valamely helyi focicsapatban igazolt játékosként szerepelnek. Elmondta, a fejlődésüket nagyban fogja szolgálni a műfüves pálya, ahol bármilyen más sporttevékenységet is végezhetnek majd. Hozzátette, az iskola városunk futsalcsapatával együttműködésben is áll. Utóbbi szakmai partnerként is részt vett a fejlesztésben.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.