2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát

2021. május 31. 11:37
Pannon Egyetem
Közel 100 fő részvételével Ipar 4.0 megoldások fejlesztésével kapcsolatos online konferenciát tartottak a Pannon Egyetem és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság közreműködésével. A konferencia különlegességét az adta, hogy az előadók az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök és szakember képzés hallgatói voltak.

A Pannon Egyetem az elmúlt években jelentős előrelépéseket tett az ipar és a gazdaság digitális transzformációjához szükséges eszközeinek fejlesztésében, hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Abonyi János szakvezető, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tudományos és stratégiai dékánhelyettese.

A konferencia nyitóelőadásában Bóna Péter a Com-Forth Ipari Informatikai Kft. ügyvezetője osztotta meg Ipar 4.0 megoldások beruházási és fenntartási költségeinek számszerűsíthetőségével kapcsolatos gondolatait.

Az előadások jól érzékeltették az adattudomány, a mesterséges intelligencia, és a számítógépes szimuláció eszköztárának termelő és szolgáltató rendszerek fejlesztésében való alkalmazhatóságát.

A gyakorlatorientált, ipari szakemberek bevonásra is építő Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök képzés és az a kapcsolódó Autóipari Minőségirányítási szakmérnök szak szeptembertől ismét indul és a kapcsolódó kutatási és fejlesztési munka is tovább folytatódik annak érdekében, hogy a hazai gazdaság szereplői is növelni tudják versenyképességük az Ipar 4.0 megoldások bevezetésének és fejlesztésének köszönhetően.

vehir.hu

További cikkek

Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kollégánk szerkesztés közben lett figyelmes a síró kutyára, tárcsázta a 112-t.
Rétvári: megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Rétvári: megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Hétfőn megkezdődik az ingyenes tankönyvek kiszállítása az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Üllőn.
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
Több környező településen is most szombaton tartották meg a hagyományos falunapokat, amelyeket tavaly a járvány miatt nem lehetett megszervezni. A kulturális programok mellett a helyi értékek megőrzése és bemutatása volt az egyik kulcsmomentum.
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.