2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Tükörsima veszprémi sikerrel kezdődött a bronzpárbaj

2021. május 28. 20:59
Az újdonsült Magyar Kupa-győztes Balaton Bútor FC Veszprém kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott péntek este a vendég Debrecen felett a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcának első felvonásán.

Mindössze két nap pihenő jutott a veszprémi futsalosoknak a vasárnapi klubtörténeti siker, a Berettyóújfalu elleni Magyar Kupa-győzelem után. Szerdától már az NB I három nyert meccsig tartó párharcának első, pénteki felvonására fókuszáltak a bakonyiak, akik pályaelőnyüknek köszönhetően házigazdaként kezdhették a Debrecen elleni csatát.

Fehér Zsolt vezetőedző feladatát a sorozatterhelés mellett sérülések is nehezítették. A kupadöntőben lábközépcsont-törést szenvedő Fridrich Dávid ebben az idényben már nem léphet pályára. Pál Patrik ugyan ott volt a keretben, de nem lépett pályára.

Kupagyőztes, kupagyőztes! – harsogták a szurkolók a veszprémiek kivonulásakor, akiket Porga Gyula polgármester is köszöntött a kezdő sípszót megelőzően.

A veszprémiek az első perctől fogva dacoltak a fáradtsággal, Montero a 3. percben vezetést szerezhetett volna, de Krajcsi bravúrral védett. A másik oldalon pedig Szabó Lajos tesztelte Spandler reflexeit. A mieink önbizalomtól duzzadva, dinamikusan futsaloztak. Egy villámgyors kontra végén Tatai maradt le centikkel Montero átadásáról. Kisvártatva ismét Tatai tüzelt, megint Krajcsi jelentette a végállomást.

A 6. percben aztán megtört a jég. Komáromi a saját térfeléről indította Monterót, aki Kántort megelőzve a hálóba lőtt (1-0). A veszprémiek rohamoztak, Rutai két ziccert is kihagyott, aztán Komáromit hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-0).

Elek Gergő időkérése sem változtatott a meccs képén, a Balaton Bútor a folytatásban is ellenfele fölé nőtt. Még csak a 9. percben jártunk, amikor Rutai sarokrúgását követően Tatai is betalált (3-0).

A játékrész második felében öt a négy elleni játékkal kísérleteztek a hajdúságiak, de roppant kevés sikerrel. Továbbra is lassan, indiszponáltan játszottak. Az utolsó két percben aztán megélénkült a játékuk, de Spandler eszén nem tudtak túljárni.

Másfél perc sem telt el a második felvonásból, amikor Boromisza is feliratkozott a gólszerzők közé (4-0). Nem sokkal később Bencsik Ádám iramodott meg, de Krajcsi kifogott rajta.

A folytatásban sem működött a debreceniek emberelőnyös játéka, amely továbbra is lassan, körülményesen folyt. A 26. percben Siska lőhetett közvetlen közelről, ám a kapufát találta el.

Tetemes előnye birtokában átengedte a terepet vendégeinek a Fehér-csapat, amely szervezetten, taktikusan védekezett. Amikor mégis lövéshez jutottak a vendégek, ott volt Spandler, aki rendkívüli magabiztosságot sugallva rendre hárította a kapujára érkező löketeket.

A veszprémiek szemlátomást fáradtak, de így is veszélyes kontrákat tudtak vezetni. Öttel a vége előtt Boromisza még a kapufát találta el, a 37. minutumban aztán Rutai már nem pontosan célzott (5-0).

Kisvártatva újabb szélsebes ellentámadást vezetett a vendéglátó: Bencsik Ádám húzta meg a jobbszélen, majd pontosan tálalt Komáromi elé, aki azonnal visszatette a labdát a középen érkező Tatainak a labdát. A csapatkapitány pedig eredményesen fejezte be a mintaszerű támadást (6-0).

A hajrában a veszprémi fiatalok – Palvek, Ábrahám, Fellembek – is bizonyíthattak, a cívis városiak pedig a Sánta révén szerzett becsületgóljuknak örülhettek.

Fehér Zsolt legénysége tehát magabiztosan hozta az első felvonást a párharcban, amely hétfőn Debrecenben folytatódik.

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 6-1 (3-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Juhász (Czene-Joó, Imrő)
Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Sásdi (kapus), Palvek, Komáromi, Montero, Ábrahám, Fellembek, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró, Szabó L, Thiago, Rácz
Csere: Dobi (kapus), Sánta, Faragó, Tóth A., Siska, Kántor, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Montero (5.), Komáromi (7.), Tatai (9., 38.), Boromisza (22.), Rutai (37.), ill. Sánta (40.)
A párharc állása: 1-0, a Veszprém javára

Az akarat döntött – így látták a trénerek

Fehér Zsolt: – Ott folytattuk, ahol a kupadöntőben abbahagytuk. Az elejétől fogva nagyon akartuk a győzelmet. Tudtuk, hogy a DEAC jó csapat, s nem akartuk elbukni a pályaelőnyünket. Nagyon keményen álltak bele a meccsbe a játékosiam, büszke vagyok rájuk. Külön öröm, hogy a fiatalok is pályára tudtak lépni.

Elek Gergő: – Rosszul játszottunk, nem azt csináltuk, amire készültünk. Öt a négy ellen több helyzetet is kialakítottunk, de semmi sem sikerült nekünk. Leginkább azonban akaratban nőtt fölénk nőtt a Veszprém.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. DEAC 0 0 0 0 0 0 0 0
2. FTC 0 0 0 0 0 0 0 0
3. Haladás 0 0 0 0 0 0 0 0
4. Kistarcsa 0 0 0 0 0 0 0 0
5. Berettyóújfalu 0 0 0 0 0 0 0 0
6. Nyírgyulaj 0 0 0 0 0 0 0 0
7. Kecskemét 0 0 0 0 0 0 0 0
8. TF 0 0 0 0 0 0 0 0
9. Újpest 0 0 0 0 0 0 0 0
10. Balaton Bútor FCV 0 0 0 0 0 0 0 0
Utolsó módosítás: 2021. július 29. 11:31
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 3. 2021. szeptember 10. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Újpest
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 2. 2021. augusztus 23. 18:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok Nyírgyulaj Balaton Bútor FCV
futsal Férfi futsal NB I alapszakasz, 2021/2022 1. 2021. augusztus 13. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV Haladás VSE
futsal Férfi futsal NB I, bronzmeccs, 2020/2021 3. 2021. június 4. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 9-1
futsal Férfi futsal NB I, bronzmeccs, 2020/2021 2. 2021. május 31. 18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna DEAC Balaton Bútor FCV 3-9
futsal Férfi futsal NB I, bronzmeccs, 2020/2021 1. 2021. május 28. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-1
előző események betöltése

További cikkek

Futsal NB I: a bajnokot fogadja a Veszprém a nyitányon
Futsal NB I: a bajnokot fogadja a Veszprém a nyitányon
A Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FC Veszprém a bajnok Haladás vendéglátójaként kezdi meg a futsal NB I küzdelmeit augusztus közepén.
Újabb brazil légióssal erősített a Balaton Bútor
Újabb brazil légióssal erősített a Balaton Bútor
Véglegessé vált a futsal NB I-ben szereplő Balaton Bútor FC Veszprém, amely Henri Ward személyében brazil korosztályos válogatott játékost igazolt.
Ott voltunk a futsalosok első edzésén
Ott voltunk a futsalosok első edzésén
Szerdán este megkezdte nyári felkészülését a Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FC Veszprém. Portálunk meghívást kapott az első edzésére, ahol egyelőre még a játék volt a főszerepben.
Hosszabbított válogatottjaival a veszprémi futsalcsapat
Hosszabbított válogatottjaival a veszprémi futsalcsapat
Négy játékosával hosszabbított szerződést a veszprémi futsalcsapat, amely továbbra is a Balaton Bútor nevét viseli. A kék-fehérek két játékossal erősítettek is, de a keretük még nem végleges.
Az alap stabil, új szintre emelnék a veszprémi futsalt
Az alap stabil, új szintre emelnék a veszprémi futsalt
A Magyar Kupa-címvédő Balaton Bútor FCV a jövőben szigorúan a bajnoki dobogóra fog koncentrálni. A célkitűzés eléréséhez a brazil Serginho Paulista személyében BL-győztes, Dorogi Benjamin révén pedig korosztályos válogatott futsalos segíti a veszprémieket, akiknek a kerete egyelőre még nem végleges.