2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Közösségi teret fejlesztett Királyszentistván

A Magyar Falu Programban kiírt pályázatból újultak meg a királyszentistváni művelődési ház közösségi terei.

A helyszínen pénteken Kőszegi Ilona polgármester vezette körbe Ovádi Péter parlamenti képviselőt és Gyopáros Alpárt, a programért felelős kormánybiztost. 

A Magyar Falu programot 2018-ban hirdették meg, és 2019 óta aktív. Célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, melyet több programelemmel kívánnak elérni – mint például a falusi CSOK, az állami mellékúthálózat fejlesztése, a helyi kisboltok megmentésének és feltámasztásának támogatása, valamint a falvak életminőségének javítására kiírt pályázatok. 

Ez utóbbi terén Királyszentistvánon is elkönyvelhettek már sikereket, hiszen eddig öt benyújtott pályázatukat értékelték pozitívan, és már a jövőre vonatkozóan is vannak konkrét elképzeléseik. Ovádi Péter arra is rámutatott, hogy az egyszerű és önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok népszerűek a környékbeli településeken is, csak az ő választókerületében több mint száz pályázatot díjaztak. 

Ami a királyszentistváni közösségi házat illeti, ezúttal a vizesblokkok teljeskörű felújítására, az aula   belső átalakítására, vakolására, a lábazat teljes átalakítására fordították az elnyert összeget, hogy a helyiség valóban 21. századi igényeket kielégítő közösségi térként működhessen.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.